Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Hennessey Venom GT - Το αμερικανικό supercar που «χτύπησε» ταχύτητα 435,31 χλμ/ώρα την υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ από αυτοκίνητο παραγωγής! (φωτό - βίντεο)

Hennessey Vemon GT τροφοδοτείται από έναν ... τρελό twin - turbo κινητήρα 7.0 - λίτρων της GM. Το V8 μοτέρ αποδίδει 1.244 ίππους και το supercar που έχει εξελιχθεί επάνω στο πλαίσιο της Lotus Exige ξεπέρασε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η Bugatti Veyron Super Sport από τον Ιούλιο του 2010 με ταχύτητα 431,07 χλμ / ώρα.

 
Δυστυχώς όμως για τον John Hennessey και το πλήρωμά του, το επίτευγμα δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες . Κι αυτό γιατί το Venom GT δεν πραγματοποίησε δύο διαδρομές , όπως απαιτείται από τα στάνταρ που θέτει η Επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες. Έτσι, η Veyron SS θα διατηρήσει τον εντυπωσιακό τίτλο της . Υπάρχει, επίσης, το γεγονός ότι η Hennessey θα κατασκευάσει μόνο 29 από αυτά τα οχήματα , ενώ οι κανόνες του ρεκόρ Γκίνες απαιτούν η παραγωγή να περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 μονάδες, αναφέρει το topgear.gr

 
Παρ 'όλα αυτά, η διαδρομή που έκανε το Venom GT  είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας ότι το αυτοκίνητο κατάφερε να επιταχύνει από τα  , ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι το όχημα κατάφερε να επιταχύνει στα 193 χλμ./ώρα σε μόλις 7,7 δευτερόλεπτα και από 193 χλμ./ώρα έως τα 354 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα .

Worlds Fastest 27049 mph Hennessey Venom GT από CDemo83

Δεν υπάρχουν σχόλια: