Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Bίντεο που σοκάρει - Όταν οι ρατσιστές κρύβονται από τον νόμο μετά από επίθεση σε Αφρικανό άστεγο! (βίντεο)

Ένας άστεγος τραγουδιστής στη Γλασκώβη της Σκωτίας δέχθηκε άνανδρη ρατσιστική επίθεση από δύο άνδρες. Η επίθεση κατεγράφη από τις κάμερες του BBC που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Street" στη Sauchiehall Street της πόλης.

Ο άστεγος είναι γνωστός με το όνομα "Melo" και είναι γεννημένος στην Αγκόλα.
"Αφήστε με, τι σας έκανα; Είμαι μαύρος και είμαι περήφανος", λέει ο άστεγος τραγουδιστής. Ο Francis Muir, δράστης της επίθεσης, χτυπάει τον Αφρικανό με τη βοήθεια του φίλου του.
Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν οι άνδρες της αστυνομίας. Οι ρατσιστές προσπάθησαν μάλιστα να ρίξουν την ευθύνη στον Melo υποστηρίζοντας ότι εκείνος τους επιτέθηκε πρώτος, αναφέρει η dailyreport.com
Η επίθεση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2012, τώρα όμως δόθηκε στη δημοσιότητα από το BBC. O Muir καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για 10 μήνες. Αναμένεται σε λίγο καιρό να δικαστεί και για άλλες ρατσιστικές επιθέσεις.
Το περιστατικό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα θέμα συζήτησης στη Βουλή της Σκωτίας η οποία άνοιξε εκ νέου διάλογο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού.
Η εκπομπή "Street" προβλήθηκε τη Δευτέρα και επικεντρώνεται στους ανθρώπους που δουλεύουν και συχνάζουν στα πολυάριθμα μπαρ της Sauchiehall Street.


Δεν υπάρχουν σχόλια: