Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα…

Πού πρέπει να ταξιδέψετε για να τα απολαύσετε

Μία από τις πιο μαγικές στιγμές σε κάθε ταξίδι είναι η στιγμή που παρακολουθεί κανείς το ηλιοβασίλεμα.

Είτε βρίσκεται κανείς σε βουνό, σε θάλασσα, σε πόλη ή σε χωριό είναι ένα θέαμα που τις περισσότερες φορές αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό και με μια αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης.

Όμως υπάρχουν ορισμένα μέρη στον κόσμο, τα οποία φημίζονται για τα... αξέχαστα ηλιοβασιλέματα που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Το BBC μας παρουσιάζει κάποια από αυτά. Ας τα απολαύσουμε!

Μαγευτικό σκηνικό στη Νέα Ζηλανδία


Η Νέα Ζηλανδία είναι ένας από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για να απολαύσει κανείς ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. Οι Νότιες Άλπεις, μήκους 45ο χιλιομέτρων είναι διάσημες για τις απέραντες χιονισμένες εκτάσεις και τις παγωμένες λίμνες, που δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό για τους πεζοπόρους, που θέλουν να χαλαρώσουν το σούρουπο σε γαλήνια απομόνωση.

Ένα δειλινό στην Καμπότζη


Οι όμορφες παραλίες της Ασίας παραμένουν ανάμεσα στις πιο ήρεμες επιλογές για το τέλος της ημέρας. Στην Sihanoukville στην Καμπότζη, οι παραθεριστές παρακολουθούν τον ήλιο να βυθίζεται στην παραλία Ochheuteal, πίνοντας κοκτέιλ και περιμένοντας το σούρουπο σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Η μαγεία της Ελλάδας 


Η Σαντορίνη είναι ένα από τα 220 ελληνικά νησιά, που δημιουργήθηκαν από τη Μινωική έκρηξη, μια ηφαιστειακή έκρηξη που διαίρεσε ένα ενιαίο νησί στα σημερινά πανέμορφα νησιά. Στολισμένη με γραφικά ασβεστωμένα σπιτάκια και διαθέτοντας ένα σκηνικό άγριας φυσικής ομορφιάς, η Σαντορίνη είναι το όνειρο κάθε ταξιδιώτη, που αγαπά τις όμορφες εικόνες, με τις παραλίες, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία να προσφέρονται για να απολαύσει κανείς τον ήλιο που δύει.

Φλεγόμενο Κάνσας 


Το Κάνσας, περισσότερο γνωστό για τα επίπεδα τοπία του, τη γεωργία και τον μάγο του Οζ, φιλοξενούσε κάποτε μια τεράστια εσωτερική θάλασσα που εκτεινόταν από τον Κόλπο του Μεξικό μέχρι τον Αρκτικό Ωκεανό. Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να καλυφθούν περίπου 170 εκατομμύρια στρέμματα της Βόρειας Αμερικής με ψηλό χορτάρι και μόλις έναν αιώνα για να αναπτυχθεί και να καταστραφεί. Προς το παρόν, μόνο το 4 % της έκτασης των λιβαδιών παραμένει, ως επί το πλείστον στους λόφους Flint του Κάνσας, όπου η έλλειψη βουνών και διατήρηση της φύσης δημιουργούν ένα εκπληκτικό σκηνικό για ηλιοβασίλεμα.

Ηλιοβασίλεμα στην Baja της Καλιφόρνια


Το μικρό νησί του Αγίου Esteben στον Κόλπο του Μεξικό στην Καλιφόρνια είναι μέρος της Baja California. Σήμερα την περιοχή επισκέπτονται ερευνητές, αλλά και ταξιδιώτες, που εξερευνούν το ανώμαλο έδαφος, όπου κατοικεί μια ποικιλία σπάνιων ερπετών, αλλά και τη γύρω θάλασσα του Κορτέζ. Οι διάσημες ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα της Baja, μοιάζουν να πέφτουν κάτω από τον ορίζοντα και να χάνονται στο τόξο που δημιουργεί με τη Γη.

Ένα πολυνησιακό ονειρικό περιβάλλον 


Η Fakarava, που βρίσκεται στο Tuamotu Archipelago της Γαλλικής Πολυνησία, είναι ένας 60 χιλιομέτρων μήκους και 21 χιλιομέτρων πλάτους παραθαλάσσιος παράδεισος. Ανήκει επίσης στον κατάλογο της UNESCO, λόγω των σπάνιων πουλιών και φυτών, που υπάρχουν στην περιοχή. Με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, που ζουν σε δύο όμορφα χωριά χωρισμένα από μια εκτεταμένη λιμνοθάλασσα, η Fakarava είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ζευγάρια στο μήνα του μέλιτος, που αγαπούν τα ρομαντικά σκηνικά και ηλιοβασιλέματα.

Η τελευταία στάση για ηλιοβασίλεμα 


Τοποθετημένο στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, το νησιωτικό έθνος του Κιριμπάτι συνορεύει με την International Date Line στο ανατολικότερο σημείο της. Αυτό το καθιστά ένα από τα τελευταία μέρη στον πλανήτη για να ζήσετε τη δύση του ηλίου σε μια «παρθένα» πανέμορφη περιοχή. Το ηλιοβασίλεμα στα νησιά του Φοίνικα στο Κιριμπάτι είναι μοναδικό, ενώ τα χρώματα δημιουργούν μια παραμυθένια, ρομαντική ατμόσφαιρα 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: