Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Focus: Έχει στηθεί ψεύτικη ιστορία επιτυχίας στην Ελλάδα

Περί τεχνητού κλίματος ευφορίας που καλλιεργείται στη χώρα από την κυβέρνηση κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Focus
Με τίτλο "Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας", το περιοδικό Focus αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και επισημαίνει πως τα φαινόμενα απατούν.
Υποστηρίζει, σύμφωνα με το bankingnews.gr, ότι η χώρα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν από το 2020, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί ένα κλίμα τεχνητής ευφορίας στην χώρα, την ίδια στιγμή που το ασφαλιστικό, η υγεία και η παιδεία καταρρέουν.
"Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο ισχυρισμός ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν", αναφέρεται στο Focus.
Στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ασκείται έντονη κριτική στο θέμα των μεγάλων οδικών αξόνων και κυρίως σε αυτό της Ολυμπίας Οδού, επισημαίνοντας ότι η φιέστα στήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και την κυβέρνηση, οι οποίοι τοποθέτησαν εργάτες και μηχανήματα στο εργοτάξιο μόνο και μόνο για να τα δει ο κόσμος, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει καμία κατασκευαστική πρόοδος.
Το Focus, παράλληλα, εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία και τη δημόσια διοίκηση.
Ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου υποσχέθηκε το 2011 να πωλήσει κρατική περιουσία που θα απέφερε 50 δισ. ευρώ, μόνο που η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη και αναφέρεται στην πώληση του ΟΠΑΠ που απέφερε μόνο 670 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης του 33% των μετοχών του, διότι υπήρχε ένας μόνο ενδιαφερόμενος.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλου, για το γεγονός ότι ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται με χρεοκοπία, λόγω της ανυπαρξίας πιστώσεων από τις τράπεζες.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τους κινδύνους στο ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας στη χώρα. Ειδική αναφορά γίνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο των γιατρών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με το οποίο οι ασθενείς προειδοποιούνταν ότι λόγω των περικοπών υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στις υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: