Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Καταδίκη πρώην αντιδημάρχου για τον θάνατο μοτοσικλετιστή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ποινή φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο σε πρώην αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης για τον θάνατο ενός νεαρού μοτοσυκλετιστή λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Καταδικάστηκαν δύο ακόμα άτομα
Φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε πρώην αντιδήμαρχο για τροχαίο που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια στο κέντρο της πόλης και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας μοτοσυκλετιστής.
Ο άτυχος νεαρός κινούνταν σε κεντρικό δρόμο όταν από τα κοιλώματα, τις εγκάρσιες αυλακώσεις, τις διατρήσεις και τα ρήγματα που είχε το οδόστρωμα, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου. Προσέκρουσε σε σταματημένο προπορευόμενο αυτοκίνητο, με το θύμα να εκτινάσσεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να παρασύρεται από λεωφορείο του ΟΑΣΘ.
Το δικαστήριο απέδωσε την απώλεια του στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος, καταδικάζοντας τους υπεύθυνους. Δηλαδή, τον τότε αντιδήμαρχο Ευάγγελο Δημητρίου και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης οδοποιΐας, που δεν μερίμνησαν για τη συντήρηση του δρόμου.
Ένοχος κρίθηκε, επίσης, και ο υπεύθυνος μηχανικός της εταιρίας, που ανέλαβε για λογαριασμό της "Αττικό Μετρό" την κατασκευή σταθμού στο συγκεκριμένο δρόμο. Ο τελευταίος έπρεπε να αποκαταστήσει το οδόστρωμα μετά την ολοκλήρωση του έργου και πριν ο δρόμος παραδοθεί στην κυκλοφορία. Και οι τρεις κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Πληροφορίες από agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: