Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μαρτυρία σοκ κατά Σαλμά: Παρέσυρε πεζούς με το υπηρεσιακό του ΙΧ


Τι καταγγέλλουν κάτοικοι για τον Μάριο Σαλμά ο οποίος παρέσυρε άτομα με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο - 4 άτομα στο νοσοκομείο με κατάγματα και αναπνευστικά και άλλα 8 πιο ελαφρά ο απολογισμός - Με απεργία πείνας του δημάρχου Μεσολογγίου και νέα συγκέντρωση απαντούν οι Μεσολογγίτες (Vid)
Έξαλλοι είναι κάτοικοι του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου και φοιτητές του ΤΕΙ με τον Μάριο Σαλμά μετά τα όσα πρωτοφανή έγιναν το μεσημέρι, την φυγή του υπουργού από το ξενοδοχείο Θεοξένια και την παράσυρση ατόμων από το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.
Όπως γράφει το οnairnews.gr, ο υπουργός στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μαινόμενο πλήθος που παρέμενε από το πρωί στο χώρο, άφησε πίσω του τραυματίες και ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο! Οι καταγγελίες για τραυματισμούς αλλά και οι μηνύσεις πολιτών για σωματικές βλάβες από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά πέφτουν κυριολεκτικά βροχή αυτή την ώρα στα δικηγορικά γραφεία της πόλης.
4 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με κατάγματα, αναπνευστικά και άλλους τραυματισμούς από την "απόδραση" του υπουργικού αυτοκινήτου.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Σε λίγα λεπτά αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για τα όσα έγιναν σήμερα στο Μεσολόγγι από το Δήμο Μεσολογγίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις και καταγγελίες κατά του Υπουργού Υγείας.
Ο Μάριος Σαλμάς παρέμεινε για ώρες γύρω από κυκλωμένο από τους πολίτες ξενοδοχείο, αφού λίγο νωρίτερα με την προκλητική άρνησή του να συναντηθεί με την συντονιστική επιτροπή (με επικεφαλής τους δημάρχους Μεσολογγίου, Ναυπακτίας) καθώς και την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου, πυροδότησε κυριολεκτικά την κατάσταση που τελικά ξέφυγε από κάθε έλεγχο κατά την φυγή του.
Το agriniopress.gr μίλησε με κάτοικο του Μεσολογγίου, τον κ. Πέτρο Σκαρμούτσο, που τραυματίστηκε ελαφρά από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του υπουργού, μέσα από το πλήθος.
"Είδαμε τον κ. Σαλμά, να μπαίνει στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο οδηγός έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και με ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο. Δεν πάτησε καθόλου φρένο! Ο καθρέφτης του συνοδηγού έσπασε στο χέρι μου. Είδα άλλους διαδηλωτές να παρασέρνονται από το αυτοκίνητο, ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα" λέει ο κ. Σκαρμούτσος.
Με απεργία πείνας του δημάρχου Μεσολογγίου και νέα συγκέντρωση αύριο στις 6μμ απαντούν οι Μεσολογγίτες
"Μετά από ένα μήνα εμπαιγμού, περάσαμε στη βία και τους ξυλοδαρμούς πολιτών. Καταγγέλλω την απροκάλυπτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων, και τον ενορχηστρωτή της υφυπουργό. Η αλαζονεία του και η επίδειξη πυγμής τροφοδότησε τη χρήση της αστυνομικής βίας.
Όμως δεν πτοούμαστε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Αύριο ξεκινώ την απεργία πεινάς. Στις 6μμ νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Το Μεσολόγγι δεν σκύβει το κεφάλι.".

Επεισόδια στο Μεσολόγγι από CDemo83

Δεν υπάρχουν σχόλια: