Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Μ. Βρετανία: Κρέας αλόγου σε σχολεία και νοσοκομεία

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Είχε παραδοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας
Κρεατόπιτες που αντί για βοδινό περιείχαν κρέας αλόγου είχαν διανεμηθεί σε 47 σχολεία στο Λάνκασερ της βορειοδυτικής Αγγλίας ενώ μπιφτέκια με το ίδιο κρέας είχαν παραδοθεί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ιρλανδίας.
Οι παραδοσιακές κρεατόπιτες, που έτρωγαν οι μαθητές στα σχολεία της κομητείας του Λάνκασερ βρέθηκε ότι περιείχαν κρέας αλόγου, όπως δήλωσε η Σούζι Τσαρλς, η υπεύθυνη για τα σχολεία στο κομητειακό συμβούλιο.
"Σχετικά λίγα σχολεία περιλαμβάνουν το είδος αυτό στο μενού τους, όμως προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα γεύματά μας θα περιέχουν αυτό ακριβώς που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Το γεγονός ότι τα πιάτα αυτά δεν πληρούσαν τους κανονισμούς μας οδήγησε να τα αποσύρουμε, χωρίς κανένα δισταγμό", εξήγησε.
Ταυτόχρονα, από τον οργανισμό που είναι αρμόδιος για τη διανομή κρέατος στα υγειονομικά καταστήματα της Βόρειας Ιρλανδίας έγινε γνωστό ότι στα νοσοκομεία της επαρχίας είχε παραδοθεί κρέας αλόγου.
Η παρτίδα που είχε διανεμηθεί από μια βορειοϊρλανδική εταιρεία αποσύρθηκε αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν κάποιο μέρος της καταναλώθηκε από τους ασθενείς.
Επίσης, παμπ και ξενοδοχεία που ανήκουν στον όμιλο Whitbread είχαν επίσης παραλάβει τρόφιμα στα οποία από τους εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε DNA αλόγου.
Ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες Premier Inn, Beefeater Grill και Brewers Fayre, ανακοίνωσε ότι τα επίμαχα προϊόντα αποσύρθηκαν από το μενού και δεν πρόκειται να εισαχθούν ξανά παρά μόνο αφού γίνουν νέοι εργαστηριακοί έλεγχοι.
Δημοσίευση σχολίου