Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Μια ασυνήθιστη διάβαση για τα… καβούρια!

perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!
Στο Christmas Island της Αυστραλίας τα κόκκινα καβούρια διασχίζουν το δρόμο, ανεβαίνοντας σε μια παράξενη γέφυρα, προκειμένου να προστατευτούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατά την περίοδο της ετήσιας μετανάστευσής τους.
Χιλιάδες κόκκινα καβούρια πλημμυρίζουν τους δρόμους του Christmas Island στην Αυστραλία, αποτελώντας την εποχή της αναπαραγωγής τους έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για περαστικούς και οδηγούς.
Τα θηλυκά καβούρια διανύουν όλες τις ώρες της ημέρας αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να αφήσουν τα αβγά τους στη θάλασσα, πριν επιστρέψουν πίσω στις φωλιές τους, που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών του νησιού.Οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι, για όσο διάστημα διαρκεί η εν λόγω διαδικασία, φροντίζουν να προστατεύουν τα καβούρια με κάθε τρόπο, απομακρύνοντας τους κινδύνους που προέρχονται κυρίως από τα οχήματα.Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, κατασκεύασαν σε διάφορα σημεία διαβάσεις σαν αυτήν που βλέπετε, για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των καβουριών, απομακρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο της εξόδου τους στο οδόστρωμα.perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!perierga.gr - Μια ασυνήθιστη διάβαση για... καβούρια!

Δημοσίευση σχολίου