Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Κάνεις δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο Ελληνικός Χρυσός !

Η σκέψη να στηρίζονται με το αποθεματικό τους σε χρυσό οι χρεωμένες χώρες μέσω ενός θεσμικου οργάνου που θα δημιουργηθεί στους κόλπους της ευρωζώνης δεν μας αφορά. Γιατί δεν έχουμε χρυσό. Ή καλύτερα, γιατί κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο ελληνικός χρυσός. Ήταν μια νύχτα του έτους 2003, του τελευταίου της “αυτοκρατορίας” Σημίτη. Με επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος τον Νίκο Γκαργκάνα διενεργήθηκε με απόλυτη μυστικότηταη φυγάδευση στο εξωτερικό και εκποίηση 20 τόνων χρυσού από το κρατικό απόθεμα!
Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε “ασφαλείς “, όπως χαρακτηρίστηκαν, τοποθετήσεις (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων), ενώ τα υπόλοπα “φυλάσσονται κάπου στο εξωτερικό”.
Σήμερα μαθαίνουμε το γερμανικής εμπνεύσεως σχέδιο για “διάσωση” του ευρώ με τη βοήθεια του χρυσού της Ελλάδος και άλλων χρεωμένων χωρών. Τί περιλαμβάνει το σχέδιο: αναλογική του χρέους δέσμευση των διαθεσίμων σε χρυσό και συνάλλαγμα των χωρών που θα συμμετέχουν σε ένα νέο θεσμικό όργανο που θα δημιουργηθεί: το περιβόητο «Εuropean Redemption Pact» και το αντίστοιχο χρηματοδοτικό του εργαλείο, το «Redemption Fund». Το ταμείο αυτό θα λειτουργεί ως εγγυητικός μηχανισμός για το ποσοστό του εθνικού χρέους των χωρών – μελών που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ.
Η λύση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει και την Ελλάδα, όμως όπως φαίνεται μόνο δύο άνθρωποι ξέρουν αν και πού η χώρα διαθέτει απόθεμα σε χρυσό:ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας
citypressblog


Δεν υπάρχουν σχόλια: