Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιάτου καταγγέλει εμπρηστική ενέργεια στο Μαυροβούνι

Σε σχετική ανακοίνωση που παίζει στα ΜΜΕ αναφέρεται: “Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιάτου καταγγέλει εμπρηστική ενέργεια στο Μαυροβούνι το βουνό που είναι δίπλα στην Καστανιά Κορινθίας και είναι κατάφυτο από έλατα.
Αυτό που λέμε συνέχεια και μερικοί ανεγκέφαλοι δεν μπορούν να το καταλάβουν ( ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ) δύο μέλη του Συλλόγου μας το έκαναν πράξη την Κυριακή 24-06-2012 στο Μαυροβούνι το βουνό που είναι δίπλα στην Καστανιά Κορινθίας και είναι κατάφυτο από έλατα.Συγκεκριμένα ο ΓΑΪΤΑΝΗΣ Αθανάσιος και ο ΤΥΡΛΗΣ Βλάσης είχαν βγάλει βόλτα τα σκυλιά τους πρωινές ώρες την Κυριακή και βγήκαν ψηλά στην αλπική ζώνη για να μαζέψουν τσάι, καθώς γυρνούσαν προς το αυτοκίνητο τους όπως μου το εξιστορούσε ο Σάκης τους μύρισε καπνός κοίταξαν γύρω αλλά δεν είδαν τίποτα και άρχισαν να ψάχνουν, είχε αρκετό αέρα και έκανε πολύ ζέστη, δεν άργησαν να εντοπίσουν ένα ξερό κορμό από έλατο που από το εσωτερικό του έβγαινε καπνός.
Ο εμπρηστής ήταν πολύ πονηρός είχε βάλει φωτιά μέσα στην κουφάλα του ξερού δένδρου και ήταν θέμα λεπτών να λαμπαδιάσει.
Αμέσως τα παιδιά έτρεξαν και με το νερό που είχαν για να πιουν άρχισαν να την σβήνουν όμως η φωτιά είχε αρχίσει να φουντώνει έτσι ο ένας έκοψε κλαριά από έλατα και προσπαθούσε να την σβήσει και ο άλλος πήγε στο αυτοκίνητο που ήταν γύρω στα εκατόν πενήντα μέτρα μακριά να φέρει ότι άλλα νερά είχαν για να την σβήσουν συγχρόνως ειδοποίησαν και την πυροσβεστική.
Μετά από αρκετή ώρα ήρθε η πυροσβεστική από τον Φενεό και την έσβησε τελείως, γεγονός είναι ότι εάν δεν ήταν τα δύο μέλη του Συλλόγου μας εκεί θα θρηνούσαμε για ένα ακόμη καμένο δάσος.
Όπως είπαν οι πυροσβέστες ήταν καθαρός εμπρησμός. Πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε και να προσέχουμε για να έχουμε αυτό που μας δίνει ζωή, οξυγόνο, ομορφιά, γαλήνη, ηρεμία, ξεγνοιασιά, αυτά είναι τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν όλους εμάς τους κυνηγούς όταν βρισκόμαστε κοντά στο σπίτι μας γιατί το ΔΑΣΟΣ είναι το σπίτι μας”.






Δεν υπάρχουν σχόλια: