Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

6 παράξενες αποφάσεις δικαστηρίων!

6 παράξενες αποφάσεις δικαστηρίων!
Ένας σοφός είπε κάποτε ότι «αν θέλετε δικαιοσύνη θα πρέπει να περιμένετε τον… επόμενο κόσμο – σε αυτόν έχετε το νόμο!». Και ο νόμος μπορεί να είναι μια απρόβλεπτη δύναμη, ιδιαίτερα εάν ο δικαστής έχει μερικές παράξενες ιδέες, όταν πρόκειται να αποδώσει την τιμωρία, σαν αυτές που θα διαβάσετε στη συνέχεια.
1. Κόψε την αλογοουρά σου!perierga.gr - 6 παράξενες αποφάσεις δικαστών!Ένα 13χρονο κορίτσι στη Γιούτα, η Kaytlen Lopan, και ο συμμαθητής της έκοψαν την αλογοουρά ενός 3χρονου κοριτσιού την ώρα που έπαιζε στην παιδική χαρά! Στη συνέχεια η Kaytlen σύρθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, όπου ο δικαστής Scott Johansen αποφάσισε ότι θα μείωνε το χρόνο κράτησης της ανήλικης σε περίπτωση που έκοβε τη δική της αλογοουρά! Η μητέρα της, Valerie Bruno, προχώρησε στο κόψιμο των μαλλιών και η μικρή σίγουρα θα κάνει καιρό να συνέλθει… Την επόμενη φορά, όμως, που θα θελήσει να εκτελέσει αυθαίρετα χρέη… κομμώτριας θα το ξανασκεφτεί!

2. 466 φορές «συγνώμη» στο Twitter!perierga.gr - 6 παράξενες αποφάσεις δικαστών!Το Μάιο, δύο Γάλλοι πολιτικοί πέτυχαν μια παράξενη καταδικαστική απόφαση κατά ενός κριτικού που έκανε αρνητικά σχόλια γι’ αυτούς στο Twitter. Εκτός από την καταβολή προστίμου αλλά και πληρωμής όλων των δικαστικών εξόδων, ο κριτικός διατάχθηκε να γράψει στο Twitter το ίδιο μήνυμα 466 φορές, για πάνω από 30 ημέρες: «I have severely insulted Jean-Francois Cope and Nathalie Kosciusko-Morizet. I regret and apologize» ή σε απλά Ελληνικά: «Έχω προσβάλλει τον Jean-Francois Cope και τη Nathalie Kosciusko-Morizet. Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη».

3. Μια «συγνώμη» είναι αρκετή όταν λέγεται μέσω Facebook!perierga.gr - 6 παράξενες αποφάσεις δικαστών!Όταν ο Mark Byron, ένας φωτογράφος από το Σινσινάτι του Οχάιο, χαρακτήρισε στο Facebook την εν διαστάσει σύζυγό του «διαβολική» και «εκδικητική», ο δικαστής Paul Meyers αποφάνθηκε ότι με την ενέργειά του αυτή παραβίασε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του που είχε καταθέσει λίγο καιρό πριν η σύζυγός του. Έτσι, ο Mark κλήθηκε ή να περάσει 60 μέρες στη φυλακή και να πληρώσει ένα πρόστιμο 500 δολαρίων ή να αναρτήσει στο Facebook ένα μήνυμα, στο οποίο θα ζητούσε από την πρώην του να τον συγχωρέσει για τους χαρακτηρισμούς. Αυτό, μάλιστα, θα έπρεπε να γίνει για 30 μέρες!

4. Βάλτε τα σωσίβια και μπείτε στην παιδική πισίναperierga.gr - 6 παράξενες αποφάσεις δικαστών!Το 2011, ένα νεαρό ζευγάρι από το Οχάιο, κατά τη διάρκεια των πλημμυρών που μάστιζαν εκείνη την εποχή την πόλη, σκέφτηκς ότι ήταν αρκετά διασκεδαστικό να κάνει ράφτινγκ σε έναν πλημμυρισμένο ποταμό, αγνοώντας τόσο τις κακές καιρικές συνθήκες και τους κανόνες ασφαλείας όσο και την ταλαιπωρία που θα προκαλούσαν στα συνεργεία διάσωσης. Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης και έλαβε την τιμωρία του: Φόρεσαν τα σωσίβια και μπήκαν μέσα σε μια παιδική πισίνα, που τοποθετήθηκε στο κέντρο της πόλης, μοιράζοντας φυλλάδια στους περαστικούς σχετικά με τους ασφαλείς τρόπους κολύμβησης.

5. Ομολόγησε δημόσια την πράξη σου!perierga.gr -  6 παράξενες αποφάσεις δικαστηρίων!Οι δημόσιες εξομολογήσεις θυμίζουν συνήθως την ισπανική Ιερά Εξέταση, αλλά ο Daniel Mireles από το Τέξας είναι πλέον εξοικειωμένος αρκετά με την παράξενη τιμωρία του. Αφού κρίθηκε ένοχος το 2010 για κλοπή, η δικαστής Kevin Fine διέταξε τον Mireles να στέκεται κάθε Σαββατοκύριακο στο ίδιο σημείο, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, κρατώντας μια πινακίδα και διακηρύσσοντας το έγκλημά του!

6. Ακούστε μουσική στη διαπασών!perierga.gr - 6 παράξενες αποφάσεις δικαστών!Η απόφαση του δικαστή Paul Sacco από το Κολοράντο ξεπερνά κάθε φαντασία, αποδεικνύοντας πόσο είχε κουραστεί ο εν λόγω λειτουργός του νόμου να αποδίδει αναποτελεσματικές ποινές σε ανθρώπους που έχουν δυνατά τη μουσική τους, και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας, ενοχλώντας τους γείτονές τους. «Όλοι μετά από λίγο έκαναν πάλι το ίδιο πράγμα, μηδενός εξαιρουμένου», λέει ο δικαστής. Έτσι αποφάσισε να «πολεμήσει τη φωτιά με τη φωτιά»! Τι σημαίνει αυτό; Διέταξε τους κατ’ επανάληψη παραβάτες να ακούνε για μία ώρα στη διαπασών τη δική του μουσική επιλογή, που περιελάμβανε κυρίως κλασικά κομμάτια. «Αυτός είναι ένας καλός τρόπος, νομίζω, για να μάθουν οι άνθρωποι… καλούς τρόπους», είπε χαρακτηριστικά.











































Δεν υπάρχουν σχόλια: