Καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπίρα...
Υλικά1 χωριάτικη κότα, γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένη σε μερίδες1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 πράσο σε λεπτές φέτες4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέριΠαρασκευήΣε πλασoτέ κατσαρόλα ροδίζουμε λίγες λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας, κι όσες ροδίσουν τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τ’ αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ ανακατεύοντας και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες. Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μπίρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.
Υλικά1 χωριάτικη κότα, γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένη σε μερίδες1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 πράσο σε λεπτές φέτες4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέριΠαρασκευήΣε πλασoτέ κατσαρόλα ροδίζουμε λίγες λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας, κι όσες ροδίσουν τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τ’ αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ ανακατεύοντας και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες. Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μπίρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου