Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η "μυστική συχνότητα 83" των ΜΑΤ

Ποια είναι η "μυστική συχνότητα 83" που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ; Γιατί δεν γίνεται καταγραφή των συνομιλιών μεταξύ κέντρου επιχειρήσεων και αστυνομικών; Υπάρχει περίπτωση να δίνονται σαφείς εντολές για ωμότητες από τους αστυνομικούς, κι αμέσως μετά οι επικεφαλείς να βγαίνουν...
λάδι επικαλούμενοι λάθος εκτέλεση των εντολών τους από τους ένστολους;....Τα ερωτήματα, που θέτει το planet-greece δεν προκύπτουν τυχαία αλλά μέσω έγγραφης καταγγελίας - επιστολής της Ένωσης Αστυνομικών, η οποία απεστάλη προς τον αρχηγό του Σώματος.
Στην εν λόγω επιστολή το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών σημειώνει ότι υπάρχει στο Κέντρο Επιχειρήσεων η συχνότητα 83, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη διάρκεια διαδηλώσεων και κυρίως όταν τα πράγματα στο δρόμο εκτραχύνονται και απαιτείται σκλήρυνση της
στάσης της Αστυνομίας.Από αυτή, όπως εμμέσως αλλά πρόδηλα υπονοείται, δίνονται εντολές για επιθετική στάση των αστυνομικών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, που όμως δεν μπορεί στη συνέχεια εάν κι όποτε χρειαστεί, ν' αποδειχτεί ότι υπήρξαν τέτοιες εντολές.Ολόκληρη η ανακοίνωση που εστάλει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.Όπως γνωρίζετε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συντονίζονται και εκτελούν τις διαταγές όλες οι Αστυνομικές δυνάμεις.
Εκεί λειτουργούν τα κέντρα διαβιβάσεως των διαταγών οι οποίες καταγράφονται. Έτσι αν χρειαστεί αποσαφηνίζονται άμεσα οι διαταγές που δόθηκαν και από ποιον αλλά και υλοποίησή τους από τις δυνάμεις.Πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους της Υ.ΜΕ.Τ. ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων διαβιβάζονται διαταγές από τη συχνότητα 83 η οποία δεν καταγράφεται (αποτυπώνεται) σε αρχείο και τούτο δημιουργεί μείζον θέμα και ερωτήματα:
1. Για ποιο λόγο δεν γίνεται το ίδιο όπως στις άλλες συχνότητες;
2. Τι εξυπηρετεί;
3. Πως θα διαπιστωθεί, αν παραστεί ανάγκη, τι ακριβώς και πότε διαβιβάζεται η κάθε διαταγή και από ποιον;"
planet-greece









Δεν υπάρχουν σχόλια: