Σάββατο 19 Μαΐου 2012

36χρονη φωτογράφος δημιουργεί μαγικούς κόσμους, παραμυθένιας ομορφιάς

Μία 36χρονη γυναίκα, που έχασε την μητέρα της από όγκο στον εγκέφαλο δημιούργησε μία πανέμορφη σειρά φωτογραφιών με υπέροχα χρώματα και πολλή φαντασία.Η μητέρα της Kirsty Mitchell, η Maureen, ήταν φιλόλογος και ενέπνευσε χιλιάδες παιδιά με τις ιστορίες της και τα ευφάνταστα παιχνίδια που έπλαθε με τη φαντασία της.
Μετά το θάνατο της μητέρας της από όγκο στον εγκέφαλο το 2008, η Kirsty μετουσίωσε τη θλίψη της σε πάθος για τη φωτογραφία.
Η σειρά φωτογραφιών ξεκίνησε ως μικρό καλοκαιρινό project όμως στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα δημιουργικό και εμπνευσμένο ταξίδι.
"Η πραγματική ζωή έγινε πολύ ζοφερό μέρος μετά το θάνατο της μητέρας μου και έτσι παρασύρθηκα όλο και βαθύτερα σε μία διαφορετική πραγματικότητα διαμέσου της πύλης του φωτογραφικού φακού" είπε η Kirsty.


Η φωτογράφος αρχικά χρησιμοποιούσε την τέχνη της ως τρόπο διαφυγής, στο τέλος όμως αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παραμύθι, χωρίς λόγια, μόνο με εικόνες, το οποίο θα ήταν αφιερωμένο στην μητέρα της

Η Kirsty, έχει εργαστεί στον τομέα της μόδας και για το συγκεκριμένο project, συνεργάστηκε με την κομμώτρια και μακιγιέζ, Elbie Van Eeden.
"Όλοι οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στις φωτογραφίες μου, ήρθαν στα όνειρά μου" εξήγησε.
Το αποτέλεσμα είναι τόσο μαγικό, τόσο αέρινο που πολλοί πίστεψαν πως είναι αποτέλεσμα Photoshop.
Η σειρά φωτογραφιών ονομάζεται Wonderland. Λογικό. Θυμίζει απίστευτα τη Χώρα των Θαυμάτων...

Η Κυρά της Λίμνης

Η Λευκή Βασίλισσα


Ένας γερασμένος βασιλιάς τους Δάσους






























Δεν υπάρχουν σχόλια: