Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Όταν μεθούν οι… παπαγάλοι

Ορισμένοι κάτοικοι της πόλης Ντάργουιν της Βόρειας Αυστραλίας θεωρούν ότι το ποτό κάνει ...ένα είδος παπαγάλων να πέφτουν, να χτυπούν πάνω σε αντικείμενα ή να χάνουν τον προσανατολισμό τους, όμως οι κτηνίατροι πιστεύουν ότι για την παράδοξη αυτή συμπεριφορά ευθύνεται το ότι οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι τσιμπολογούν φρούτα στα οποία έχει αρχίσει η διαδικασία της ζύμωσης.
Ο Στίβεν Κάτερ από την κτηνιατρική κλινική «Η Κιβωτός» επισημαίνει πως η συμπεριφορά αυτή είναι εποχική και συνδέεται με αυτό που τρώνε οι παπαγάλοι του είδους red-collared lorikeets.
«Η... μεθυσμένη συμπεριφορά παρατηρείται όλη τη χρονιά, αλλά είναι ιδιαίτερα αυξημένη την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου» υπογραμμίζει ο ίδιος.
Οι κάτοικοι της πόλης αναφέρουν ότι οι πολύχρωμοι αυτοί παπαγάλοι ειδικά αυτούς τους μήνες δυσκολεύονται να πετάξουν, χάνουν τον προσανατολισμό τους και γίνονται πιο φιλικοί στους ανθρώπους.Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τους... μεθυσμένους παπαγάλους είναι να μην αφυδατωθούν και σύντομα θα ξεπεράσουν το hang over.




Δεν υπάρχουν σχόλια: