Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη γνωστή τηλεπερσόνα για αρχαιοκαπηλία...


Σάλο έχει προκαλέσει στην κοσμική Αθήνα η αποκάλυψη της συμμετοχής γνωστής τηλεπερσόνας σε κύκλωμα αρχαιοκάπηλων και κατόχων σπάνιων έργων τέχνης που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Espresso.
Σύμφωνα με ...


το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού μετά από 10 χρόνια εξιχνίασαν την κλοπή ανεκτίμητης αξίας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.
Ένας εξηνταπεντάχρονος, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα και μία 40χρονη γυναίκα είναι τα δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους τον πίνακα του Ρούμπενς, με τίτλο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου» που χρονολογείται από το 1618 και είχε κλαπεί από μουσείο των Βρυξελλών το 2001.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 40χρονη tv persona και ο 65χρονος που συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας όπου είχε κλειστεί ραντεβού από τους αστυνομικούς, είχαν σκοπό να βγάζουν στο σφυρί το τεράστιας αξίας έργο τέχνης, αλλά προτού προλάβουν να πραγματοποιήσουν το χρυσό deal έπεσαν στην παγίδα των διωκτικών αρχών.
Ο πίνακας του Ρούμπενς (28 επί 52 εκ) βρέθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και το οποίο ακινητοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Η Ασφάλεια έφτασε στα δύο πρόσωπα ύστερα από στοιχεία της Interpol και του FBI.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές το ζευγάρι δεν έχει σχέση με την κλοπή του πίνακα, που έγινε το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών του Βελγίου. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει το έφτασε στα χέρια τους το ανεκτίμητης αξίας έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: