Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αύριο η τελετή έναρξης των Special Olympics

Αύριο η τελετή έναρξης των Special Olympics
Στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας...

Αύριο βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Special Olympics στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας ενώ το κέντρο της πόλης έχει πλημμυρίσει από εθελοντές,προπονητές και τις οικογένειες των συμμετεχόντων καθώς και από τους εκπροσώπους των media από συνολικά 180 χώρες.



«Το Special Olympics είναι ένα ανθρώπινο μνημείο. Είναι η επανάσταση της αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τίμ Σράιβερ - Κέννεντι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.



Αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου των Special Olympics, το οποίο αριθμεί μέχρι σήμερα περίπου 3.5 εκατομμύρια αθλητές.



Παράλληλα, ένας εκ των αθλητών και παγκόσμιος πρέσβης των Special Olympics δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον ενοποιημένο κόσμο μας. Είμαστε μέλος ενός κινήματος που συμβολίζει την ελπίδα. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι στόχος του είναι «να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία δε θα χρειάζονται να κρύβονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: