Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Βρείτε την πραγματική ηλικία σας μέσω...σάλιου!


Με απόκλιση το πολύ 5 χρόνια ένα νέο τέστ...


σάλιου μπορεί να "εντοπίσει" την πραγματική ηλικία κάποιου, που δεν έρχεται σε ακριβή αντιστοιχία με τα γενέθλια που έχει γιορτάσει, σύμφωνα με ερευνητές του UCLA.














Δε χρειάζονται περαιτέρω γνώσεις για το άτομο. Σύμφωνα με τον ερευνητή Έρικ Βιλαίν, με το δείγμα σάλιου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ηλικία ενός ανθρώπου χωρίς να έχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία γι' αυτόν! Η εξέταση ερευνά για τη μεθυλίωση σε 2 περιοχές του γονιδιώματος που βρίσκονται μεταξύ 88 περιοχών σε 80 γονίδια, για τα οποία αλλαγές μεθυλίωσης συνδέονται ιδιαίτερα καλά με την ηλικία ενός ανθρώπου.


Ο Βιλαίν ανακάλυψε τις περιοχές κατά τη διάρκεια ανάλυσης 34 ζευγαριών ομοζυγωτικών αρρένων διδύμων μεταξύ 21 και 55 ετών. Στη συνέχεια εξέτασε το σάλιο 31 αντρών και 29 γυναικών ηλικίας 18 έως 70 ετών. Η εξέταση ήταν ακριβής με απόκλιση 5 ετών.


Εντόπιζε μόνο το 73% της μεταβλητότητας της ηλικίας, δηλαδή αποκάλυπτε ότι ορισμένοι άνθρωποι ήταν μικρότεροι ή μεγαλύτεροι από την ηλικία τους.


Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η εξέταση εντοπίζει με ακρίβεια τη βιολογική ηλικία κάποιου, που μπορεί ενδεχομένως να είναι περισσότερο σχετική με την υγεία του σε σχέση με τον αριθμό των γενεθλίων που έχει γιορτάσει!


Οι γιατροί μάλιστα θα μπορούσαν να προβλέπουν τον ιατρικό κίνδυνο για συγκεκριμένη νόσο και να προσαρμόζουν την αγωγή με βάση την αληθινή βιολογική ηλικία του DNA σε αντίθεση με το πόσο μεγάλος είναι κάποιος, όπως δήλωσε ο ίδιος.


Η ερευνητική ομάδα εξετάζει αν άνθρωποι με σχετικά νεαρότερη βιολογική ηλικία ζουν περισσότερο και πιο υγιεινή ζωή σε σχέση με ανθρώπους ίδιας ηλικίας με μεγαλύτερη βιολογική ζωή.


O Βιλαίν αναφέρει τα ευρήματα του στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού "plus one".



Δεν υπάρχουν σχόλια: