Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Προσπάθησε να σερβίρει φίδι στους πελάτες!


Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας μίας πόλης στο Μισισσιπί των Η.Π.Α., ένας ιδιοκτήτης μανάβικου και εστιατορίου ... προσπάθησε να σερβίρει ένα φίδι στους πελάτες του.


Ο εν λόγω ιδιοκτήτης αγόρασε ένα δηλητηριώδες φίδι από έναν υπάλληλο του δήμου. Προηγουμένως, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, καθώς καθάριζε τον δρόμο, βρήκε το φίδι, το οποίο και σκότωσε με μία σωλήνα. Δεν είναι, βέβαια, στα καθήκοντα των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου να σκοτώνουν τα φίδια που βρίσκουν, απλώς ο υπάλληλος φοβήθηκε, αφού το φίδι ήταν δηλητηριώδες. Στη συνέχεια, πήρε το ερπετό και, πηγαίνοντας απέναντι στον δρόμο που είχε διάφορα καταστήματα, έκανε «επίδειξη» του κατορθώματός του. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου βγήκε έξω από το κατάστημα και ζήτησε από τον υπάλληλο να του δώσει το φίδι, προσφέροντάς του 1 δολάριο, ο οποίος και το παρέδωσε, αφού δεν ενδιαφερόταν για αυτό.


Δε φαντάστηκε, όμως, ότι το φίδι θα κατέληγε στα πιάτα ανυποψίαστων πελατών του εστιατορίου.


Ο υπάλληλος του δήμου πήγε στην αστυνομία να δηλώσει το γεγονός της εύρεσης του φιδιού. Αφηγούμενος την ιστορία, κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών, οι οποίοι πήγαν στο εστιατόριο, για να διερευνήσουν τον λόγο για τον οποίο ήθελε να αγοράσει το φίδι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου. Οι υποψίες τους επαληθεύτηκαν, καθώς βρήκαν το ερπετό στον πάγκο της κουζίνας του καταστήματος, έτοιμο για μαγείρεμα, αφού είχε αφαιρεθεί το δέρμα του και είχε κοπεί σε φιλέτα.


Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου αντιμετωπίζει ποινή τριών ημερών κράτησης και πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων, γιατί, σύμφωνα με τον νόμο που αφορά στην προστασία της πανίδας της περιοχής, επιτρέπεται η θανάτωση ενός φιδιού, όταν προσπαθεί να δαγκώσει κάποιον, απαγορεύεται όμως η αγοραπωλησία του και, φυσικά, η κατανάλωσή του. Έτσι, η προσπάθειά του να «κερδίσει» μερικά πιάτα φαγητού με κόστος μόνο ένα δολάριο, του στοίχισε τελικά, πολύ πολύ ακριβότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: