Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δυσπιστούν και απειλούν οι ισλαμιστές

«Ω Αλλάχ, παρακαλούμε κάνε αυτά τα νέα να μην είναι αλήθεια. Ο Θεός σε καταριέται Ομπάμα. Αμερικανοί, συνεχίζουμε να έχουμε πλέον παραπάνω λόγους για να κόψουμε τους λαιμούς σας». Με αυτήν την φράση απαντά μία από τις δεκάδες ισλαμικές ιστοσελίδες στην ανακοίνωση από τον πρόεδρο Ομπάμα της εξολόθρευσης του υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα αμφισβητείται μεν από πολλούς, έχει προκαλέσει ωστόσο οργή και έξαρση του μίσους σε ακόμα περισσότερους.
«Εάν είναι αλήθεια, είναι μία στιγμή ντροπής για τον πακιστανικό λαό, που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει έναν ήρωα του Ισλάμ. Είναι μία μαύρη ημέρα για μας», αναφέρεται σε ένα μήνυμα. Σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, ένα άλλο αναφέρει: «Εάν θέλει ο Θεός, η πληροφορία είναι εσφαλμένη. Εάν είναι αλήθεια, είναι καταστροφή». Σύμφωνα με τα αμερικανικά ινστιτούτα «Site» και «Jihadology» που παρακολουθούν τα όσα καταγράφονται στο «ισλαμικό ίντερνετ», οι χρήστες των ιστοσελίδων αυτών βρίσκονται ακόμα υπό το σοκ της είδησης.
Στο φόρουμ «Shumukh al-islam» ένας χρήστης αναφέρει: «Τα λιοντάρια θα παραμείνουν λιοντάρια και θα συνεχίσουν στα ίχνη του Οσάμα. Ω Αλλάχ, η Αμερική δεν θα γνωρίσει την ασφάλεια, όσο δεν την έχουμε εμείς στην Παλαιστίνη». Άλλος χρήστης, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στις ΗΠΑ, αναφέρει: «Αυτοί οι πανηγυρισμοί είναι διασκεδαστικοί. Γιορτάστε το νέο όσο θέλετε άπιστοι. Διότι δεν θα έχετε πολύ χρόνο να το κάνετε. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα».
Από την πρώτη στιγμή που τα αμερικανικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν την πληροφορία, υπήρξε σε όλον τον ισλαμικό κόσμο έντονη δυσπιστία για την επιβεβαίωσή της. Η διαρροή της πλαστής, όπως αποδείχθηκε, φωτογραφίας με το υποτιθέμενο πτώμα του Λάντεν από πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, έδωσε την δυνατότητα σε αρκετούς να αμφισβητήσουν την αλήθεια των ανακοινώσεων του Ομπάμα. Ωστόσο τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την επιβεβαίωση της είδησης του θανάτου του Λάντεν και από στελέχη παρακλαδιών της ίδιας της Αλ Κάιντα, την αμφισβήτηση έχει αρχίσει να αντικαθιστά η οργή και η δίψα για εκδίκηση.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Ιντερπολ έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, υπό τον φόβο αντιδράσεων φανατικών οπαδών του Λάντεν σε βάρος αμερικανικών και γενικά δυτικών στόχων στην Μέση Ανατολή αλλά και στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: