Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το μακρύτερο πούρο στον κόσμο!!

To μακρύτερο πούρο στον κόσμο έχει μήκος 81,80 μέτρα και το δημιούργησε ο κατασκευαστής πούρων Jose Castelar Cairo που είναι γνωστός ως "El Cueto".


Ο Jose Castelar και οι βοηθοί του άρχισαν να εργάζονται για το γιγαντιαίο κουβανέζικο πούρο στο τέλος του Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 3 Μαΐου. Οι Βρετανοί εκπρόσωποι του Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε ότι ο 67χρονος δημιουργός πούρων το αναγνώρισαν ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ, υπερβαίνοντας το προηγούμενο (επίσης έγινε από τον el Cueto) και ήταν 60 μέτρα.


Ο Castelar άρχισε να κατασκευάζει πούρα στην ηλικία των 14, στη γενέτειρά του την επαρχία της Villa Clara και παραδέχεται ότι δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα κατέληγε να φτιάχνει πούρα σχεδόν στο μέγεθος ποδοσφαιρικών γηπέδων. Έκανε το πρώτο του πούρο το 2001 μήκους 11,04 μέτρα, και στην συνέχεια έφτιαξε ένα 14,86 μέτρα (2003), στη συνέχεια, 20,41 μ. (2005) και 45,38 μ. το 2008. Για το επόμενο επίτευγμα του ο Χοσέ Castelar θα κάνει ένα πούρο μήκους 100 μέτρα, και λέει ότι όσο ο el Cueto είναι ζωντανός, το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πούρο θα είναι στην Κούβα.






















Ακριβώς σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι ήταν "el Cueto" σημαίνει, ότι προφανώς μεταφράζεται ως "κάποιος του οποίου τα επιτεύγματα δεν μπορούν να ξεπεραστούν».










Δεν υπάρχουν σχόλια: