Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τα 7 μικρότερα ζώα στον κόσμο





Το να είσαι μικρός σε έναν κόσμο μεγάλων μπορεί να γίνει αρκετά τρομακτικό αν δεν έχεις κάποιον να σε φροντίζει. Αλλά αν είσαι «Ο μικρότερος», τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για σένα.


Η αυξητική ορμόνη διεγείρει την αναπαραγωγή των κυττάρων και την ανάπτυξη. Σε ζώα που είναι μικροσκοπικά η αυξητική ορμόνη δεν παράγεται επαρκώς, έτσι ώστε να προκαλέσει την ανάπτυξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάποια ζώα (αλλά και άνθρωποι) σταματούν να μεγαλώνουν.Δείτε στην συνέχεια τα 7 μικρότερα ζώα στον κόσμο ( το μέγεθος των οποίων θα σας καταπλήξει).














1. Mr. Peebles






Mr. Peebles







Το γατάκι της φωτογραφίας στην πραγματικότητα (ηλικιακά τουλάχιστον) δεν είναι και τόσο «γατάκι». Έχει κλείσει τα δυο χρόνια ζωής. Το όνομα του είναι «κύριος Peebles». Έχει ύψος 15,5 εκατοστά και είναι 49 ​εκατοστά μακρύς! Είναι η μικρότερη γάτα στον κόσμο σύμφωνα με το Guinness Book of World Records.






2. Ducky






Ducky







Το χαριτωμένο σκυλάκι της φωτογραφίας ονομάζεται Ducky. Με βάρος 0,6 κιλά και ύψος 12,7 εκατοστά είναι το μικρότερο σκυλί στον κόσμο, σύμφωνα με το Guinness Book of Records.






3. PeeWee






PeeWee







Ο PeeWee είναι το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο. Έχει το μέγεθος ενός κέρματος αλλά είναι πολύ χαριτωμένος. Ποιος δεν θα ήθελε να τον έχει για κατοικίδιο ζώο;






4. Thumbelina






Thumbelina







Η Thumbelina δεν είναι πόνι αν και όσοι την αντικρίζουν για πρώτη φορά αυτό πιστεύουν. Είναι το μικρότερο άλογο του κόσμου. Έχει βάρος 24 κιλά και είναι μόλις 17 ίντσες ψηλή.






5. Το μικροσκοπικό ψάρι


Το μικροσκοπικό ψάρι







Αρκετά από τα ψάρια είναι πολύ μικρά, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από όλα. Αν και διακρίνεται δύσκολα με γυμνό μάτι βρέθηκε στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα και έχει μήκος μόλις 7,9 χιλιοστά.






6. Ο μικρότερος χαμαιλέοντας




Ο μικρότερος χαμαιλέοντας









Μπορείτε να αναγνωρίσετε το ζώο στη φωτογραφία; Αν όχι, να σας πούμε ότι πρόκειται για έναν μικροσκοπικό χαμαιλέοντα. Η Brookesia Minima είναι το μικρότερο είδος στους χαμαιλέοντες. Οι θηλυκοί χαμαιλέοντες είναι μεγαλύτεροι από τους άνδρες χαμαιλέοντες. Μπορείτε να τους συναντήσετε στην βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης.






7. Ιππόκαμπος


Ιππόκαμπος



Ο Ιππόκαμπος ή Seahorse είναι ένας από τους μικρότερους κατοίκους της θάλασσας. Ο συγκεκριμένος όμως της φωτογραφίας, είναι ο μικρότερος. Με ύψος μόνο 1,28 εκατοστά είναι μικρότερος ακόμη και από ένα ανθρώπινο νύχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: