Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επτά καθημερινές συνήθειες αμαρτωλές για την υγεία μας

Επτά καθημερινές συνήθειες αμαρτωλές για την υγεία μας
Πολλές φορές κάνουμε κάτι για καλό και τελικά πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει και ...
στον τομέα της υγείας. Υπάρχουν επτά καθημερινές συνήθειες που ενώ τις ακολουθούμε με στόχο κυρίως την υγιεινή, αποδεικνύονται αμαρτωλές για την υγεία μας.
1 Οκτάωρος ύπνος


Αν και οι έρευνες δείχνουν ότι αυτός είναι ο ύπνος που χρειαζόμαστε, στην πράξη αποδεικνύεται ότι το οκτάωρο τελικά μας κάνει να νιώθουμε πιο κουρασμένοι. Εξάλλου, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι είμαστε γενετικά σχεδιασμένοι να μην κοιμόμαστε συνεχόμενα οκτώ ώρες.
2 Ντους
Το ζεστό νερό σε συνδυασμό με τα ισχυρά σαπούνια αφαιρούν από την επιδερμίδα τα φυσικά της έλαια και την ξηραίνουν. Αν δεν μπορείτε να περάσει μέρα χωρίς ντους, τουλάχιστον φροντίστε να κάνετε με δροσερό νερό και ήπια σαπούνια.
3 Βαθιά αναπνοή


Η συνήθεια να αναπνέουμε όσο πιο βαθιά γίνεται από το στήθος μας είναι λάθος. Το σωστό είναι να αναπνέουμε από την κοιλιά μας για να αξιοποιείται όλος ο χώρος των πνευμόνων. Μόνο με τη διαφραγματική αναπνοή ο αέρας φτάνει στον πυθμένα των πνευμόνων όπου υπάρχουν τα πιο θερμά αιμοφόρα αγγεία.
4. Κάθισμα στη λεκάνη


Ερευνα Ισραηλινών έδειξε ότι η πιο φυσική θέση για την τουαλέτα δεν είναι το κάθισμα στη λεκάνη, αλλά το κάθισμα με το βάρος ριγμένο στις φτέρνες. Ετσι, μειώνεται ο κίνδυνος εντερικών προβλημάτων και αιμορροΐδων.
5 Οδοντόκρεμα


Μαζί με το νερό που διώχνει τον αφρό φεύγει και το προστατευτικό στρώμα fluoride που αφήνει κανονικά η οδοντόκρεμα στα δόντια και τα θωρακίζει για ώρες από την τερηδόνα.
6 Χαλάρωση - δείπνο


Αν δεν κινηθείτε κατά τη διάρκεια του βραδιού ή φάτε ακριβώς πριν πάτε στο κρεβάτι, τότε η τροφή θα γίνει σίγουρα λίπος. Αυτό μπορεί να αλλάξει μ’ ένα γρήγορο βάδισμα έστω για 20 λεπτά πριν γυρίσετε να αράξετε στον καναπέ.
7 Καθάρισμα
Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι που έχουν έννοια τις δουλειές του σπιτιού είναι πιο επιρρεπείς στην υπέρταση, ενώ εμφανίζουν και αυξημένο κίνδυνο άσθματος λόγω των προϊόντων καθαρισμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: