Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συγκινητική ιστορία: Έζησαν 60 χρόνια μαζί και πέθαναν μαζί!

Τους βρήκαν στο σπίτι τους να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου.


Για 60 χρόνια δεν αποχωρίστηκαν ποτέ. Έζησαν μαζί και “έφυγαν” μαζί.






Συγκλονιστικό βίντεο που ανακοινώνουν τον θάνατο τους.


Ο λόγος για τον Ντον και την Άιρις Φλούντερ. Το ζευγάρι που βλέπετε και στην φωτογραφία τόσο ευτυχισμένο.






Αυτός 81 ενώ η Άιρις 88. Για 60 χρόνια άκουγε ο ένας τον άλλο, συμπλήρωνε ο ένας τον άλλο και πριν προλάβει να τελειώσει την πρόταση που έλεγε ο ένας πεταγόταν ο άλλος για να την συμπληρώσει. Ήταν μια σχέση αγάπης και στοργής.






Ο Ντον έπασχε από καρκίνο ενώ η Άιρις είχε διάφορα προβλήματα υγείας λόγο γηρατειών. Το ζευγάρι έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο ανέβασε στο YouTube εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να φύγει από την ζωή. Οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι αυτοκτόνησαν αλλά ότι έκανα ευθανασία αφού τα προβλήματα υγείας ήταν αρκετά.






Μάλιστα και οι δύο τους ήταν μέλη μια οργάνωσης υπέρ της ευθανασίας. Την περασμένη Πέμπτη τους βρήκαν στο σπίτι τους νεκρούς κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.






“Είμαι καθηλωμένος στο κρεβάτι εδώ και τρία χρόνια και πλέον η ζωή μου είναι χάλια. Εξαρτώμαι καθημερινά από την Άιρις και ο κόσμος μου βρίσκεται μέσα σε αυτό το μικρό δωμάτιο. Δεν είναι ζωή αυτή”, λέει στο βίντεο ο Ντον.






“Θέλω να πεθάνω μαζί με τον Ντον τώρα και πάντα. Έχουμε αποφασίσει να πάρουμε αυτά τα χάπια μαζί και να πεθάνουμε μαζί”, λέει η Άιρις. “Μερικοί θα μας κριτικάρουν για την απόφαση μας αυτή. Όμως πήραμε αυτή την απόφαση μαζί και όχι χώρια μετά από πολλές σκέψεις και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το αποφασίσαμε μαζί”, συμπληρώνει.










Το θέμα της ευθανασίας είναι κάτι που έχει προβληματίσει τις αρχές στην Αυστραλία. Όμως πλέον βρίσκει πολλούς οπαδούς που ζητούν να νομιμοποιηθεί αλλά να γίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όταν πλέον κάποιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του και ταλαιπωρείται ενώ οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν λύση.






Πάντως εκατοντάδες κόσμου στην Αυστραλία είναι συγκλονισμένος από την απόφαση αυτή ενώ αρκετοί δηλώνουν πως καταλαβαίνουν απόλυτα την απόφαση του Ντον και της Άιρις.






Μαζί στην ζωή λοιπόν...μαζί και στον θάνατο!










Δεν υπάρχουν σχόλια: