Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι τροφές για να αποκτήσετε αγοράκι!


Λαχανικά και φρούτα για να φέρει ο πελαργός κοριτσάκι, μπανάνες και πατάτες για να... φέρει αγοράκι.


Ολλανδοί επιστήμονες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η διατροφή πριν από τη σύλληψη βοηθά τα ζευγάρια να «επιλέξουν» το φύλο του μωρού που θα αποκτήσουν.






Ομάδες ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Ντελφτ και του Μάαστριχτ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλά επίπεδα ασβεστίου και μαγνησίου από τους μέλλοντες γονείς μερικές εβδομάδες πριν από τη σύλληψη αυξάνουν τις πιθανότητες απόκτησης κόρης, την ίδια στιγμή που διατροφή πλούσια σε κάλιο και νάτριο μπορεί να τους χαρίσει τον πολυπόθητο γιο, αν και το δεύτερο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.






Οι ειδικοί παρακολουθούσαν επί πέντε χρόνια 172 ζευγάρια που επιθυμούσαν να αποκτήσουν κοριτσάκια. Καθένα εξ αυτών ακολουθούσε διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ρύζι για διάστημα εννιά εβδομάδων πριν από την απόπειρα σύλληψης προκειμένου να αυξήσει τα επίπεδα ασβεστίου και μαγνησίου στο αίμα του.






Επιπλέον λάμβανε καθημερινά συμπληρώματα βασικών μετάλλων και έκανε εξετάσεις αίματος προκειμένου να εντοπιστεί η καλύτερη γόνιμη ημέρα. Μετά το τέλος του πειράματος από τα τριάντα δύο ζευγάρια που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα οι είκοσι έξι μητέρες απέκτησαν κορίτσι και μόλις έξι απέκτησαν αγόρι.






«Η μέθοδος αυτή είναι πειραματική, αλλά αποδείξαμε ότι λειτουργεί» επισήμανε η επικεφαλής της μελέτης Ανέτ Νουρλάντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: