Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Στρατιώτης – τέρας: Σκότωνε αμάχους και κρατούσε τα δάχτυλα για τρόπαιο!!


Επιλοχίας του αμερικανικού στρατού θα δικαστεί από στρατοδικείο για δολοφονία άοπλων αφγανών πολιτών δάχτυλα των οποίων ....έπαιρνε ως τρόπαιο πολέμου


καθώς επίσης και για ξυλοδαρμό νεοσύλλεκτου, ο οποίος κατήγγειλε σε ανωτέρους του την ευρεία χρήση χασίς στη μονάδα του.






Ο 25χρονος Γκιμπς είναι ένας από τους πέντε στρατιώτες της Ταξιαρχίας Stryker που κατηγορούνται για δολοφονία. Συνολικά δώδεκα στρατιώτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αγγριότητες που διέπραξαν στο Αφγανιστάν. Ο Γκιμπς αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια κάθειρξη για το φόνο εκ προμελέτης τριών άοπλων αφγανών πολιτών, μεταξύ των οποίων και ένας κληρικός στα αφγανικά χωριά Λα Μουχάμαντ Καλάι τον Ιανουάριο του 2010, Χάρι Κλέιλ τον Φεβρουάριο του 2010 και Καλαντέι τον Μάιο του 2010.






Ο Γκιμπς κατηγορείται ότι έκοψε με ιατρικό εργαλείο τα δάχτυλα των χεριών των θυμάτων, τα οποία επεδείκνυε σε άλλους στρατιώτες για εκφοβισμό.Ο Γκιμπς, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος μιας πενταμελούς "φονικής ομάδας" που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών αφγανών αμάχων, αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες όπως ότι κράτησε δάχτυλα, δόντια και οστά ποδιών των θυμάτων ως τρόπαιο πολέμου.






Το λάθος των μελών της "φονικής ομάδας" ήταν ότι κάπνιζαν χασίς παρουσία ενός νεοσύλλεκτου και ότι τον ξυλοκόπησαν όταν αυτός κατήγγειλε το περιστατικό. Οι δολοφονίες ανακαλύφθησαν στη διάρκεια της έρευνας για τον ξυλοδαρμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: