Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣΠΡΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

cf80cebbceb7cebccebccf85cf81ceb11 ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣΛαχτάρισαν χιλιάδες κάτοικοι χθες βράδυ στα χωριά Ευαγγελίστρια, Κρήνες , Κοκκώνι , Μπολάτι και Πουλίτσα από την έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή και τις συνέπειές της.


Συγκεκριμένα όπως μας δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου κ. Σωτηράκος και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου κ.Ματθαιόπουλος από την έντονη βροχόπτωση ξεχείλισε ο χείμαρρος που ξεκινάει κάπου μεταξύ Στιμάγκας και Ελληνοχωρίου και η στάθμη του νερού ανέβηκε τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω από τον χείμαρρο.

Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει η παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Κοκκωνίου και η Πυροσβεστική να αποκλείσει τη κίνηση των οχημάτων για πολύ ώρα. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ.Σωτηράκος αν δεν απέκλειαν την κίνηση και δεν αντλούσαν τα νερά θα κινδύνευαν άμεσα να παρασυρθούν από την δυνατή ορμή των νερών άνθρωποι και αυτοκίνητα !

Με δηλώσεις του στη sfedona.gr o δήμαρχος Βόχας κ.Λιούντρης κατήγγειλε την ΕΡΓΟΣΕ ότι με τις κακοτεχνίες των έργων της στη περιοχή ήταν ο βασικός υπεύθυνος για τις χθεσινές πλημμύρες. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ.Λιούντρης έχει κάνει από καιρό εγγράφως τις καταγγελίες του αυτές αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι σήμερα.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έχουν κάνει περισσότερες από 30 αντλήσεις σε πλημμυρισμένα σπίτια της περιοχής και συνεχίζουν ακόμα το έργο τους επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών είναι παραθεριστές και έρχονται τώρα από Αθήνα για να δουν τι έχει συμβεί στις περιουσίες τους.cf80cebbceb7cebccebccf85cf81ceb12 ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣΟ κ. Λιουντρης αλλα και ολοι οι αρμοδιοι της Νομαρχιας, γνωριζουν πολυ καλα οτι το φταιξιμο ειναι εν μερει της ΕΡΓΟΣΕ.


Η κυρια αιτία ειναι το μπάζωμα του ρεμματος Περιστεριωνα στο υψος της περιοχης οριων Μπολατιου-Κοκκωνιου και πλησιον της Π.Ε.Ο Κορινθου-Πατρων.

Εκει που διαφοροι μάγκες ιδιοκτητες εχτισαν οικοδομες μπαζωνοντας το ρεμμα, με συμπαραστατες μηχανικους λαμογια στελεχη των κομματων της εξουσιας!

Βρειτε τους, φυλακιστε τους και μαυριστε τους υποψηφιους δημαρχους που κανουν την παπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: