Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Hellenic Imperial Airways - Ομηρία στη Τζέντα


Στιγμές τρομοκρατίας βιώνουν ελληνικά πληρώματα της αεροπορικής εταιρείας Hellenic Imperial Airways τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για πτήσεις στα πλαίσια του Χατζ.


Η αεροπορική εταιρεία έχει φτάσει τα πληρώματα της στα όρια της εξαθλίωσης έχοντάς τα υπό καθεστώς ομηρίας στη Τζέντα, από την οποία δεν μπορούν να αναχωρήσουν αφου δεν τους εχει βγάλει επαγγελματικές βίζες. Συγκεκριμενα τα πληρώματα αναγκάζονται να πετανε μέρα παρά μέρα μέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες κλείνοντας πάνω από 30 ώρες στο αεροπλάνο, ξεπερνώντας κατα πολύ τα επιτρεπόμενα από την ελληνική ΥΠΑ ωράρια εργασίας. Τις περισσότερες φορές βρίσκονται και για αρκετές ώρες όμηροι σε διάφορα αεροδρόμια λόγω της μη εξοφλησης των χρεών που έχει η αεροπορική εταιρεία. Η εταιρεία έχει επίσης απαγορεύσει σε όλους να αρρωστήσουν γνωρίζοντας ότι αυτό είναι πιθανό βάσει των συνθηκων που επικρατούν. Τα αεροσκαφη παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες και οι πιλότοι ισχυρίζονται ότι διακινδυνεύουν τις ζωές τους και τις ζωές των υπολοίπων πετώντας τα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι η εταιρεία δεν καταβάλει στα πληρώματα την απαραιτητη αποζημίωση εκτός βάσης που οφείλει με αποτέλεσμα πολλά άτομα να μην έχουν πια ούτε χρήματα για να τραφούν.


Κάτω από αυτές τις συνθήκες η εταιρεία αρνείται να επιστρέψει όλους αυτούς που θέλουν επειγόντως στην Ελλάδα, ενώ η ελληνική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε.






ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: