Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τα 14 πρέπει και μη, των Google Adsense

Πολλοί bloggers που εμφανίζουν Google Adsense στα blog τους, και οι οποίοι ονομάζονται publishers συνηθίζουν να κάνουν κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να δεχτούν ban τα Adsense account τους.

Το Google Adsense είναι ένα απο τα πιο...

δημοφιλή web advertising προγράμματα, και που αποτελεί ένα καλό εισόδημα για κάποια websites. Υπάρχουν όμως (και μάλιστα λεπτομερέστατα) terms of service (TOS) που επιτρέπουν η απαγορεύουν κάποιες ενέργειες.

Σε μια βόλτα που έκανα σε Blogs και forums, εντόπισα αρκετές περιπτώσεις απο κακή χρήση των Adsense ads. Αποφάσισα λοιπόν, για όσους από σας ενδιαφέρεστε, να σας παραθέσω μια λίστα ορισμένων Google Adsense tips, που πιθανόν κάποιοι να γνωρίζετε ήδη, και κάποιοι, που θα τα μάθετε τώρα. Αυτά τα adsense tips επεξεργάστηκαν απο μένα, και πάρθηκαν απο τις παρακάτω πηγές: Program Policies, Terms and Conditions και FAQ και σας τα δίνω εδώ, όσο πιο απλά γίνεται, για να τα καταλάβει ο καθ' ένας.



1. Ποτέ μην clickάρεις ο ίδιος τα δικά σου adsense ads ή να κάνεις με οποιονδήποτε άλλο τρόπο να clickάρονται αυτόματα, για κανέναν λόγο.

Σίγουρα θα γνωρίζεις πολύ καλά, κι αν όχι, μάθε το, πως αυτός, είναι ένας σίγουρος τρόπος να σου κλείσουν μια για πάντα και πολύ πιο σύντομα απο όσο φαντάζεσαι το Adsense account σου. Ποτέ μα ποτέ, μην ζητάς απο συναδέλφους, φίλους, επισκέπτες σου, να κάνουν click στις διαφημίσεις της σελίδας σου. Πρόσεχε πολύ, μην τυχόν τα παιδιά σου η άτομα του περιβάλοντός σου, προσπαθούν να σου αυξήσουν το εισόδημα, κάνοντας click τα ads σου, και στην ουσία δίχως να το θέλουν, θα είναι σαν να προσπαθούν να σταματήσουν να έχεις έσοδα. Επίσης, ούτε να το σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις κάποια Scripts που να clickάρουν τις διαφημίσεις σου αυτόματα, τα λεγόμενα "automated clicking tools", η οιαδήποτε άλλα software. Αυτοί στην Google Adsense, είναι πολύ πιο έξυπνοι απο όσο νομίζεις, για να εντοπίζουν παράνομα clicks. Τσεκάριζε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στην σελίδα σου εάν είναι απαραίτητο, με το Google Preview tool .



2. Μην αλάξεις ποτέ τον Adsense κώδικα.

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για adsense optimization και customizations στο διαδίκτυο, για να αλάξετε το χρώμα, το background η το border των διαφημίσεων, ώστε να ταιριάζουν εμφανισιακά με τις ανάγκες σας. Κάντε ότι σας αρέσει "Έξω απο τον κώδικα", ποτέ όμως μην "σκαλίσετε" μέσα στο ad ή τον search κώδικα. Το καταλαβαίνουν αμέσως μόλις το επιχειρήσετε. Ο search κώδικας, έχει περισσότερους περιορισμούς σε χρώματα και τοποθεσία εμφάνισης, παρ' όλα αυτά, πρέπει να μείνετε πιστοί στους κανόνες. Ο κώδικας μπορεί αλλιώς να σταματήσει να λειτουργεί, και θα θεωρηθεί πως αντιβαίνει τα TOS.



3. Μην εμφανίζετε πάνω απο 3 ad μονάδες και 3 ad links, ή 2 adsense search boxes σε ένα web page. Αλλιώς, τα ads δεν θα εμφανίζονται σε αυτές τις μονάδες, ακόμη κι αν προσθέσετε περισοτερες μονάδες διαφημίσεων. Αυτός είναι περιορισμός που επιβάλλει η Google Adsense, και είναι προτιμότερο να τον ακολουθήσετε πιστά.



4. Μην χρησιμοποιείτε ανταγωνιστικές διαφημιστικές καμπάνιες στην ίδια σελίδα

Η Google επέτρεψε διαφημίσεις κειμένου απο υπηρεσίες όπως το Yahoo ads, Chitika κ.λ.π. Εμφανίζοντας τέτοια ads δεν επηρεάζει τα δικά σας Adsense ads.



5. Μην αναφέρετε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Απαγορεύεται να αναφέρετε πληροφορίες γύρω απο το account σας, όπως πληροφορίες για CTR, CPM ή όποια άλλη πληροφορία. Σε τελευταίο Update των TOS, επιτρέπεται να αναφέρετε το "Συνολικό ποσόν" που κερδίσατε. Όχι όμως άλλες λεπτομέρειες.



6. Βάζετε ως επικεφαλίδα μόνο “sponsored links” η “advertisements”.

Οποιαδήποτε άλλα labels απαγορεύονται. Έχω συναντήσει αρκετές σελίδες με διαφορετικούς τίτλους. Μην κάνετε την σελίδα σας στόχο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.



7. Ποτέ μην φτιάχνετε Νέα Σελίδα για clicked ads.

Τα Adsense ads σας, πρέπει να εμφανίζονται στην ίδια σελίδα, όχι σε κάποια σελίδα "ειδικά" φτιαγμένη, μόνο γι αυτά. Δεν επιθυμεί η Google να ανοίγει νέο παράθυρο η μια νέα σελίδα όταν πατιέται κάποια διαφήμιση.





8. Ένα Account αρκεί για πολλαπλές σελίδες.

Δεν χρειάζεται να φτιάξετε 5 accounts για 5 διαφορετικά websites. Ένα account αρκεί. Εάν έχετε τον φόβο του τι θα γίνει, αν ένα account σας κλειδωθεί επειδή παράβηκε τους όρους ( TOS), πιστέψτε με, θα σας κλείσουν αυτόματα και όλα τα υπόλοιπα accounts σας μόλις τα ανακαλύψουν, και τα ανακαλύπτουν πολύ γρήγορα, να είστε απόλυτα βέβαιοι γι αυτό. Μπορείτε να κρατάτε στοιχεία για τα clicks σας χρησιμοποιώντας "Κανάλια" (channels) και με real time στατιστικές μάλιστα. Θα ανακαλύψουν αυτόματα την νέα σας σελίδα, και θα εμφανίσουν ανάλογες διαφημίσεις, που να ταιριάζουν με το περιεχόμενό της.





9. Εμφανίστε διαφημίσεις, μόνο σε σελίδες με περιεχόμενο.

Οι διαφημιζόμενοι (Advertisers) πληρώνουν μόνο για διαφημίσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο μιας σελίδας. Το περιεχόμενο μιας σελίδας, καθοδηγεί και ποιές διαφημίσεις θα εμφανιστούν. Επίσης μπορείτε να διαχειριστείτε μερικά clicks απο error, login, registration, “thank you” ή welcome σελίδες, ενώ ανενεργές σελίδες η pop ups, θα σας βγάλουν επίσης εκτός προγράματος, διότι απαγορεύονται.



10. Μην κρύβετε περιεχόμενο των διαφημίσεων.

Αλλαγές σε χρώματα ή Borders, συχνά γίνονται για να ταιριάζουν οι διαφημίσεις οπτικά με τα χρώματα της σελίδας σας. Σε κάποιες σελίδες όμως, το url μιας διαφήμισης ήταν ίδιο χρώμα με το background, ώστε να πατάνε οι επισκέπτες κατά λάθος επάνω. Το να αφομοιώσετε οπτικά μια διαφήμιση με το σύνολο της σελίδας σας, δεν είναι κακή ιδέα. Κρύβοντας όμως σημαντικά στοιχεία απο την διαφήμιση, παραβαίνετε τους όρους και θα χάσετε το Account σας. Επίσης μην εμποδίζετε το να διακρίνεται μια διαφήμιση, κρύβοντάς την ανάμεσα σε εικόνες, pop ups, tables κ.λ.π.



11. Μην στέλνετε μέσω email τις διαφημίσεις σας.

Τα σε Html formatted emails δείχνουν όμορφα και επιτρέπουν να βάλετε κώδικες απο διαφημίσεις με javascript. Δεν επιτρέπεται όμως να το κάνετε βάση των TOS. Μην προσπαθήσετε ούτε να επιθυμήσετε ποτέ να πατηθεί κάποια διαφήμισή σας μέσω κάποιου email που στείλατε, ούτε ακόμα και για μόνο μια φορά. Το παρακολουθούν, πιστέψτε με!



12. Κρατάτε στοιχεία απο το περιεχόμενό σας.

Οπότε, δεν επιτρέπονται Adsense στις περισσότερες σελίδες δίχως content (περιεχόμενο). Υπάρχουν όμως και σελίδες με content στις οποίες απαγορεύονται τα Adsense. Μηντα βάλετε λοιπόν ποτέ σε σελίδες με MP3, Video, News Groups, και Image αποτελέσματα. Εξαιρέστε επίσης κάθε πορνογραφική σελίδα, κάθε σελίδα που "πηγάζει μίσος", βία, ή οποιοδήποτε άλλο παράνομο περιεχόμενο.



13. Μην κάνετε καμία αλλαγή στις διαφημίσεις σας, κατόπιν που θα γίνει click η αναζήτηση σ' αυτές.

Βεβαιωθείτε πως δεν δεν θα κάνετε και με κανέναν τρόπο, αλλαγές στην εμφάνιση, και προορισμό των διαφημίσεων, κατόπιν που κάποιος θα τις κλικάρει η θα κάνει αναζήτηση γι αυτές. Μην χρησιμοποιήσετε frame, ελαχιστοποίηση, να καταργήσετε, να κατευθύνετε ή να εμποδίσετε την πλήρη και ολοκληρωμένη απεικόνιση της κάθε διαφήμισης, και για κανέναν λόγο.



14. Αποφύγετε υπερβολική διαφήμιση και χρήση keyword

Μολονότι ο ορισμός "υπερβολική" είναι γενικευμένος, στο Google AdSense, με τη σωστή τοποθέτηση των διαφημίσεων, σωστή εστίαση στο περιεχόμενο και η υψηλή επισκεψιμότητα της σελίδας σας, θα σας αποφέρουν πολλά περισσότερα έσοδα από ότι άλλα προγράμματα, οπότε μια υπερβολική διαφήμιση δεν είναι απαραίτητη, ούτε προσθέτει κάτι παραπάνω. Οι λέξεις-κλειδιά, έχουν στόχο να επικεντρώνονται καλύτερα οι διαφημίσεις, αλλά το "να το παρακάνετε" δεν βοηθάει σε κάτι.







Κάθε φορά που θα έχετε αμφιβολία η χρειάζεστε κάποια βοήθεια, η καλύτερη λύση είναι να ρωτάτε το adsense help που το αποτελούν ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της Google Adsense. Όντως είναι πολύ εξυπηρετικοί.. και λογικά, εδώ μιλάμε για χρήματα βλέπετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: