Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Xάκερ εκβίαζε πασίγνωστη τραγουδίστρια ότι θα πουλήσει προσωπικές της φωτογραφίες!

Μία πασίγνωστη τραγουδίστρια έπεσε θύμα εκβιασμού όταν κάποιος χάκερ κατάφερε μέσω του facebook και της google να κλέψει από τον υπολογιστή της, πολύ προσωπικές φωτογραφίες.




Της έστελνε ανώνυμα μηνύματα και e - mail και της ζητούσε να του δώσει 20.000$ προκειμένου να μην της πουλήσει. Είχε στην κατοχή του 27 φωτογραφίες απ΄οτις οποίες θα μπορούσε να κερδίσει 50.000$ αλλά της έκανε... φιλική τιμή.



Τα στοιχεία του θύμτος δεν μπορούν να δοθούν καθώς η νομοθεσία απαγορεύει να αναφερθεί το όνομά της, η ηλικία της και η οικογενειακή της κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει ένα σπίτι στο Λονδίνο. Η ταυτότητα του εκβιαστή όμως δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Είναι ο 24χρονος Sebastian Bennett.Όλα ξεκίνησαν πέρσι το Νοέμβριο όταν η celebrity έχασε τα κλειδιά του σπιτιού της, μάλλον στο κομμωτήριο. Το βράδυ κάποιος μπήκε στο σπίτι της και πήρε δύο lap top και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Εκείνη την ημέρα είδε προφανώς και τις φωτογραφίες σπάζοντας τους κωδικούς της.




Του την στήσανε, του παρέδωσαν τα χρήματα, πήραν τη memory stick με τις φωτογραφίες και αργότερα τον ακολούθησαν. Τότε οι αρχές τον συνέλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: