Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γιος διάσημου ποδοσφαιριστή τρανσέξουαλ και μοντέλο

Ο πατέρας έγινε διάσημος χάρη στις επιδόσεις του στα γήπεδα. Εκείνος όμως στοχεύει στη δημοσιότητα όχι μέσω του αθλητισμού, αλλά από τις πασαρέλες. Τίποτα δεν θα φάνταζε περίεργο αν ο Λεάντρο, ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Εθνικής Βραζιλίας Τονίνο Σερέζο, δεν αποφάσιζε ότι είχε γεννηθεί σε λάθος σώμα και πως αυτό έπρεπε να αλλάξει. Τώρα ονομάζεται Λέα Τ., δεν κρύβει πως είναι τρανσέξουαλ και έχει γίνει περιζήτητο μοντέλο.




Μούσα του οίκου Givenchy, η Λέα είναι το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που πέτυχε να φιλοξενηθεί στη γαλλική έκδοση του περιοδικού «Vogue», όπου δεν δίστασε να ποζάρει γυμνή, κρύβοντας με το ένα χέρι της τα ανδρικά γεννητικά της όργανα. Η επιλογή της από το περιοδικό δεν έγινε με κριτήριο μόνο την πρόκληση. Η Λέα Τ. διαθέτει φινέτσα, καλοσμιλεμένο κορμί, οι κινήσεις της ξεχειλίζουν θηλυκότητα και διαθέτει μάτια που μαγνητίζουν.



Το μοντέλο, που ζει στο Μιλάνο, δεν έκρυψε ποτέ ότι γεννήθηκε αγόρι και ότι ανυπομονεί να έρθει η ώρα να κάνει την αλλαγή φύλου. «Περιμένω πότε θα απελευθερωθεί η γυναίκα που κρύβω μέσα μου», δηλώνει χαρακτηριστικά.



Από μικρός ο Λεάντρο είχε καταλάβει ότι ήταν διαφορετικός, αλλά δεν τολμούσε να μιλήσει γι’ αυτό, καθώς η οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη, ενώ ο διάσημος πατέρας του έλεγε συνέχεια πως ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά του στο ποδόσφαιρο. Ετσι για χρόνια καταπίεζε την αληθινή του φύση.



Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε, όπως ήρθε και η ώρα να απελευθερωθεί και να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ηταν τότε που σπούδαζε κτηνιατρική. Γνωρίστηκε με τον Ρικάρντι Τίσκι, τον μελλοντικό διευθυντή δημιουργικού του οίκου Givenchy, ο οποίος γοητεύτηκε από το αριστοκρατικό παράστημά του. O Ρικάρντο είχε μόλις τελειώσει το Central Saint Martin, τη γνωστή σχολή σχεδιαστών του Λονδίνου, και ήταν αυτός που ενθάρρυνε τον Λεάντρο να ντύνεται με γυναικεία ρούχα.



Η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή και το αποτέλεσμα πολύ «θηλυκό». Ετσι, από Λεάντρο έγινε Λεό και ακολούθησε τον «πυγμαλίωνά» του στο Παρίσι, όπου έγινε βοηθός του. Θέλησε να κάνει μόντελινγκ ως άνδρας, αλλά κάθε φορά που έφτανε για κάστινγκ τού έλεγαν ότι «το κάστινγκ για γυναίκες είχε μόλις τελειώσει»! Ετσι αποφάσισε να αλλάξει οριστικά ντύσιμο και να αρχίσει ορμονοθεραπεία για να μπορέσει να κάνει την αλλαγή φύλου. Ο Ρικάρντο επιβράβευσε αυτή την απόφασή του ζητώντας του να ποζάρει για τη διαφημιστική καμπάνια του οίκου Givenchy με ρούχα της γυναικείας κολεξιόν. Από τότε οι προτάσεις πέφτουν βροχή.



Oμως, η μεταμόρφωσή πλήγωσε τον πατέρα της। «Πλέον έχω τρία παιδιά» ήταν η πρώτη του αντίδραση, την οποία είχαν υπαγορεύσει το σοκ και η πίκρα. Γρήγορα όλα άλλαξαν και ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στο παιδί του. «Επρεπε να επιλέξω αν θα συνεχίσω να ζω στη δυστυχία ή αν θα προσπαθήσω να βρω την ευτυχία μου», εξηγεί από την πλευρά της η Λέα. Και φαίνεται πως ο Τονίνο Σερέζο το κατανόησε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: