Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Σάντουιτς με ψητά κεφτεδάκια και πέστο βασιλικού

σε περίπτωση που σε πιάσει μία αρκετά μεγάλη λιγούρα, το cookbox.gr έχει να σου προτείνει κάτι εξαιρετικά νόστιμο και σπέσιαλ. Ας βρέξει κεφτέδες, λοιπόν!

Υλικά

1000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
125 γρ. ρικότα
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη       
1 κ.σ. γαλέτα        
4 αυγά        
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη       
1 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι σπασμένο       
Αλάτι κατά βούληση       
4 ψωμάκια για σάντουιτς        
10 ml. ελαιόλαδο για τη σχάρα       
250 γρ. τυρί προβολόνε σε φέτες       
4 κ.γ. πέστο βασιλικού ή της αρεσκείας μας       
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων: 4 άτομα

Προετοιμασία

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, τη ρικότα, την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και πλάθουμε 12 κεφτεδάκια. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε τη σχάρα μας με μια βούρτσα και την αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα αφήνοντας χώρο ενδιάμεσα τους. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 8 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Στρώνουμε από μια φέτα προβολόνε στα 4 μισά ψωμάκια και τοποθετούμε απο 3 κεφτεδάκια πάνω στο προβολόνε. Γαρνίρουμε με λίγο πέστο βασιλικού τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δημοσίευση σχολίου