Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η AVRAMAR ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «TOMORROW TASTES MEDITERRANEAN»

 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2022

Η AVRAMAR  υποστήριξε χορηγικά και συμμετείχε στο 3ο ετήσιο συνέδριο «Tomorrow Tastes Mediterranean»  του «The Culinary Institute of America». Το συνέδριο  διοργανώθηκε από το «Torribera Mediterranean Center» και έλαβε χώρα στις  30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου του 2022. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι στρατηγικές για την υγεία του πλανήτη μέσω της διατροφής, η βιώσιμη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, τα οφέλη του ελαιόλαδου, το μέλλον της plant-forward διατροφής αλλά και τα επερχόμενα μοντέλα συστημάτων τροφίμων.

Το εν λόγω διήμερο συνέδριο το οποίο στέφθηκε με επιτυχία αποτελεί από κοινού πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (Universitat de Barcelona) και του Τhe Culinary Institute of America. H Μεσογειακή διατροφή είναι μια από τις πιο υγιεινές παγκοσμίως-δεδομένο το οποίο υποστηρίζεται εδώ και δεκαετίες από ποικίλες επιστημονικές έρευνες – και η AVRAMAR είναι περήφανη που συμβάλλει σημαντικά στην υιοθέτησή της σε όλο τον κόσμο.

Η AVRAMAR είχε την τιμή να συμμετέχει στην συνεδρία «Mediterranean Aquaculture: Sustainable Blue Food and the Restaurant Sector» που συντόνισε η καταξιωμένη σεφ Μαρία Λόη. Η Andrea Viken, Group Analyst & Μέλος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της AVRAMAR, συνέβαλλε με την γνώση και την εμπειρία  της στη συζήτηση για το πως οι ιχθυοκαλλιέργειες συμβάλλουν σημαντικά στην βιωσιμότητα και τη διατροφή.

Δόθηκε επίσης η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου να απολαύσουν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος από τον εκπληκτικό σεφ Mikel Astorga Mateos τον Κρανιό της AVRAMAR – ένα εκλεκτό ψάρι με ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία και γεύση.

Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα του Συνεδρίου ήταν σαφές:  Όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε την Μεσογειακή παράδοση καινοτομώντας παράλληλα σε βιώσιμες  πρακτικές… αλλά και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε υγιεινά γεύματα με απίστευτη γεύση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: