Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κλείνει και το κατάστημα της ΔΕΗ στο Κιάτο! -Νέα ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής

δεη1
Η απάντηση έρχεται στο παρακάτω άρθρο του πρώην αντιδημάρχου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλου ο οποίος αναφέρει:
 «Πληροφορήθηκα ότι η Διοίκηση της  Δ.ΕΗ. αποφάσισε το κλείσιμο του Γραφείου στη πόλη του Κιάτου, που εξυπηρετεί τους καταναλωτές  Δημότες  του Δήμου Σικυωνίων και όχι μόνο. Αυτή η ενέργεια θα έχει ως συνέπεια τη μεγάλη  ταλαιπωρία που θα υποστούν οι Δημότες μας, οι οποίοι θα αναζητούν τη διεκπεραίωση των συναλλαγών τους με τη ΔΕΗ στο Ξυλόκαστρο ή τη Κόρινθο.
Θα προσθέσει δηλαδή ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα  με την απομάκρυνση μιας  ακόμα Υπηρεσίας  και τέλος θα καταλήξουμε στη πλήρη χωριοποίηση της πρωτεύουσας της Δυτικής Κορινθίας του Κιάτου και συνολικά του ιστορικού Δήμου Σικυωνίων.
Με λίγα λόγια καταλήγουμε στη πλήρη παρακμή της πρωτεύουσας και συνολικά  του Δήμου Σικυωνίων που ταυτίζεται απόλυτα με τη πλήρη ανυπαρξία του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής.
Σε πρόσφατα και όχι μόνο κείμενά μου αναφέρομαι στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον ιστορικό Δήμο Σικυωνίων και κατ επέκταση στα προβλήματα που απασχολούν τους Δημότες μας.
Ζαχαρόπουλος Ν.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
-Θέματα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης με τις απευθείας, και  χωρίς προσφορές, αναθέσεις έργων, μελετών και προμηθειών.
-Θέματα που έχουν σχέση με την ακαταλληλότητα του νερού της ύδρευση της πόλης του Κιάτου και  Τοπικών Κοινοτήτων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πότισμα.
-Θέματα που έχουν σχέση με τη προστασία του περιβάλλοντος. [εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες και διώξεις στελεχών της Δημοτικής αρχής]
-Θέματα που έχουν σχέση με τα αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων και τις ανθυγιεινές καταστάσεις που δημιουργούνται, κυρίως τους θερινούς μήνες.  [και εδώ εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες και διώξεις στελεχών της Δημοτικής αρχής]
-Θέματα που έχουν σχέση με τη παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ και την απορροή τοξικών αποβλήτων που έχουν μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. [και εδώ εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες και διώξεις στελεχών της Δημοτικής αρχής ]. Παράλληλα, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ επεβλήθη πρόστιμο 1.500.000  ΕΥΡΩ στον Δήμο Σικυωνίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να στερηθεί ο Δήμος μας αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από τα Ευρωπαικά προγράμματα.
-Θέματα που αφορούν τα πολεοδομικά ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που έχουν τελματώσει.
-Θέματα που αφορούν την  μοναδική πλατεία Ελευθερίας που έχει μετατραπεί σε στέκι αθιγγάνων και έχει εγκαταλειφθεί από τους Δημότες μας και κυρίως από τα παιδιά. Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι το κόστος της κατασκευής της που ξεκίνησε  το 2002 έχει ξεπεράσει το 1.000.000 ΕΥΡΩ.
-Θέματα που αφορούν τους Συνοικισμούς της πόλης και τις  εργατικές κατοικίες που έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους. [φωτισμός- αστικός εξοπλισμός –καθαριότητα κ.λ.π.]
-Θέματα που αφορούν τις Τοπικές Κοινότητες, τα χωριά μας, που βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη από κάθε πλευρά. [ καθαριότητα -φωτισμός-ύδρευση-αστικός εξοπλισμός κλ.π.] Οι δε Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν απαξιωθεί πλήρως  από τον Σταματόπουλο.
-Και μια σειρά άλλων σοβαρών ζητημάτων που θα αναφερθώ σε άλλο κείμενό μου.
-Αγαπητοί Συνδημότες τα λόγια είναι περιττά…».
Σταματόπουλος Σ.3
ΣΣ. Η δημοτική αρχή του Σταματόπουλου άκουσε τίποτα για το θέμα; Και αν ναι τι έχει κάνει μέχρι τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: