Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθη Αρχιφύλακας στο Βραχάτι Κορινθίας



Στην ιστοσελίδα policenet.gr αναφέρεται: «ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
 Συνελήφθη Αρχιφύλακας στο Βραχάτι Κορινθίας
Ένας Αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, συνελήφθη για πλαστογραφία, αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος χωρίς να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ο Ρομά κουμπάρος του Αρχιφύλακα καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με αφορμή τη σύλληψή του, επιτίθεται στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Τμήματος, συλλαμβάνεται, και προβαίνει σε καταγγελία στο τμήμα Ρατσιστικής Βίας για επίμεπτη συμπεριφορά σε βάρος του από τους Αστυνομικόυς.  Αφορμή, για τα επεισόδια, η καταγγελία οικογένειας Αμερικανών πολιτών οι οποίο διατηρούν εξοχικό στην περιοχή, όταν άγνωστοι δράστες τους έκλεψαν κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, υπέβαλλαν μήνυση, ωστόσο έκριναν ότι ο αρμόδιος Αρχιφύλακας ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνη της υπόθεσης, αμέλησε την καταγγελία τους, και ενημερωσαν με τη σειρά τους την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
Η οικογένεια Αμερικανών πολιτών, με καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας, βρίσκεται για διακοπές σε εξοχικό το οποιό διατηρει στην περιοχή, όταν άγνωστοι δράστες, αποσπούν αντικείμενα χρήματα και το σκύλο της οικογένειας, εξαιρετικά σπάνιας ράτσας. Η οικογένεια επικοινωνεί με Αστυνομικό συγγενή τους, ο οποίος υπηρετεί στο ΑΤ Βραχτίου και βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, και τους προτρέπει αν δηλώσουν στο Τμημα την κλοπη σε βάρος τους.
 Αξιωματικός Υπηρεσία στο ΑΤΒραχατίου, Αρχιφύλακας, ο οποίος κατέγραψε την καταγγελίας της οικογένειας των Αμερικάνων. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες, έκριναν ότι οι αιτιάσεις τις οποίες τους παρέθετε κατά την διερεύνηση της καταγγελίας τους, ήταν αναντίστοιχες με τα πραγματικά γεγονότα, και απευθύνθηκαν στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, υπάλληλος της, επικοινωνησε με το ΑΤ Βραχτίου προκειμένου να λάβει γνώση, για τις καταγγελίες της οικογένειας των Αμερικανών, ζητώντας να επικοινωνήσουν με το Διοικητή. Κλήση, την οποία απέκρυψε ο Αρχιφύλακας.
Την επόμενη ημέρα σε νεότερη επικοινωνία ο Διοικητής ενημερώνεται για την κλήση και το αίτημα της Αμερικάνικης Πρεσβείας και ζητά την απόσπαση του Αρχιφύλακα από το ΑΤ Βραχατίου στο ΑΤ Κορίνθου, όταν διαπιστώνεται οτι για να αποφύγει τις σε βάρος του συνέπειες ο Αρχιφύλακας, πλαστογράφησε τις υπογραφές δύο συναδέλφων του (όπως προέκυψε ο ένας βρισκόταν και εκτός υπηρεσίας την ημέρα που φέρεται να υπεγραφε κατάθεση) ενώ και ο δεύτερος βεβαίωσε την πλαστογραφία της υπογραφής του. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων, μετέβη στο Βραχάτι, ο Αρχιφύλακας συνελήφθη για πλαστογραφία, και παράβαση καθήκοντος και αφέθηκε ελεύθερος. Οπως επισημαίνεται για την υπόθεση δεν έχει διαβιβαστεί στην ΑΔ Κορινθίας η διενέργεια ΕΔΕ, ενώ ούτε ο Αρχιφύλακας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση διερεύνησης της υπόθεσης,όπως άλλωστε προβλέπεται.
 Ο κουμπάρος του Αρχιφύλακα, 25αχρονος Ρομά καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με δύο ακόμα άτομα, με δικαστική απόφαση, δίνει το παρόν κάθε πρώτη του μήνα στο ΑΤ Βραχατίου. Άμεσα μετά τη σύλληψη του Αρχιφύλακα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, και απείλησε ενώπιον συναδέλφων του και πολιτών, τον Αστυνομικό συγγενή των Αμερικανών, τον οποίο θεωρησε υπευθυνο για τη σύλληψη του κουμπάρου του.
Με εντολή του Διοικητή, ο Ρομά συνελήφθη, και κρατήθηκε στο κρατητήριο του Τμήματος. Κατά την παραμονή τους προκάλεσε φθορές – έσπασε την εσωτερική τουαλέτα-, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το ισόγειο του Αστυνομικού Τμήματος. Οι Αστυνομικοί απομάκρυναν το Ρομά από το κρατητήριο, ο ίδιος  βεβαίωσε εγγράφως και αποδέχθηκε τις φθορές που προκάλεσε με τη δέσμευση να τις αποκαταστήσει, ζήτησε συγνώμη από τους Αστυνομικούς για το επεισόδιο, ενώ δεν ανέφερε βίαιη σε βάρος του συμπεριφορά.
Για την μεταμέλεια και την πρόθεση του Ρομά να αποκαταστήσει τις ζημιές, ενημερώθηκε η Εισαγγελεας με εντολή της οποίας, αφέθηκε ελεύθερος. Το επόμενο πρωί, ο 25άχρονος μετέβη στο Τμήμα και αποκατέστησε τη ζημιά. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων, μετέβη και πάλι στο ΑΤ Βραχατίου, προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελία του 25άχρονου Ρομά στο τμήμα Ρατσιστικής Βίας, για ξυλοδαρμό σε βάρος του. Για την καταγγελία του Ρομά, έχει εκδοθεί Εισαγγελική παραγγελία διενέργεια ιατροδικαστικής εκθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευρήματα κατά την εξέτασή του.
Παράλληλα, διερευνάται καταγγελία του Αστυνομικού συγγενή των Αμερικακών, για περιστατικό εμπρησμού σε αποθήκη ιδιοκτησίας της οικογένειας του, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, με τον ίδιο να καταθέτει εμπρηστική πρόθεση, χωρίς ωστόσο από τα ευρήματα να προκύπτουν, αποδείξεις για τα αίτια και τους δράστες.
Η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σε βάρος του Αρχιφύλακα, βρίσκεται σε εξέλιξη…».Τι αναφέρρθηκε στην
Τo δημοσίευμα στην ιστοσελίδα policenet.gr…

Δεν υπάρχουν σχόλια: