Πώς να φτιάξετε ένα απίθανο μιλφέιγ με OREO και φράουλες!
Εκτέλεση
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10΄. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 250 γρ. φράουλες
- Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 200 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 αβγά
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 2 συσκευασίες double OREO
- άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σπάμε τα ΟΡΕΟ σε χοντρά κομμάτια.
Κρατάμε 1½ φλ. γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ,ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ το κρύο γάλα και τα αυγά με σύρμα. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα,αποσύρουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 του καυτού γάλακτος στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις έως ότου δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε αμέσως σε ένα ρηχό μπολ ώστε να κρυώσει γρήγορα για να μην ψηθεί το αβγό. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην κάνει πέτσα καθώς κρυώνει. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας ώσπου να κρυώσει περίπου 1 ώρα και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σφίξει. Την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στην κρύα κρέμα βανίλιας.
Κόβουμε κάθε σφολιάτα στη μέση και κάνουμε στρώσεις σφολιάτα, κρέμα, oreo και φράουλες. Επαναλαμβάνουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου