Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Δύο Έλληνες στους τοπ 10 αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Ψηφίστε τους!

Δύο Έλληνες θέλουν να αναμορφώσουν το Όστιν του Τέξας. Δείτε το σχέδιο με το οποίο συμμετέχουν και Ψηφίστε τους για να το πραγματοποιήσουν (Pics)
Δύο Έλληνες έλαβαν μέρος στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό "Seaholm Intake Facility" για την αναμόρφωση των κτιρίων της πόλης του Τέξας, Όστιν και επελέγησαν στους τοπ 10 μεταξύ 80 περίπου διεθνών συμμετοχών.
Τώρα αυτές οι 10 συμμετοχές εκτίθενται και έχουν ανέβει και στο διαδίκτυο για να επιλεγούν οι τρεις φιναλίστ. Στην ουσία πρόκειται για δημόσια διαβούλευση πριν την τελική απόφαση.
Ο λόγος για τον Κυριάκο Κυριακού και τη Σοφία Κριμιζή. Ο Κυριάκος Κυριακού το 2009 ίδρυσε το ksestudio σε συνεργασία με την Σοφία Κριμίζη στο Brooklyn της Νέας Υόρκης.
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου αποφοίτησε το 2008 και στην Σχολή Αρχιτεκτονικής La Villete στο Παρίσι (Master I- Erasmus). Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Σχολή Αρχιτεκτονικής Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Αποκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Columbia στην Νέα Υόρκη (Master of Science in Advanced Architectural Design) από όπου αποφοίτησε αποσπώντας το βραβείο Kinne travelling fellowship ως υπότροφος του ιδρύματος Θεμιστοκλής Βαράγκης. Έχει εργασθεί σε διάφορα γραφεία μεταξύ των οποίων στους Ateliers SOA στο Παρίσι και στους ODA (Office for Design and Architecture) στην Νέα Υόρκη ως project architect για τον πύργο 100 Norfolk.
Το 2013 έλαβε υποτροφία από το New York State Council of the Arts και το Storefront for art and architecture, για την έρευνα με το ksestudio: American Condominium Metabolism. Έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει εκθέσει το έργο του μεταξύ άλλων στο Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης και στο Μουσείο Μπενάκη.
Η Σοφία Κριμίζη σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2008 και στη Σχολή Αρχιτεκτονικής La Villete στο Παρίσι (Master I- πρόγραμμα Erasmus). Παρακολουθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Σχολή Αρχιτεκτονικής Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Αποκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Columbia στην Νέα Υόρκη (Master of Science in Advanced Architectural Design) από όπου αποφοίτησε αποσπώντας τα βραβεία Excellence in Design, Kinne travelling fellowship και AAD exit lecture όντας υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, του Ιδρύματος Γουλανδρή και του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαικού Πολιτισμού. Έχει εργασθεί σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία μεταξύ των οποίων στους Steven Holl Architects στην Νέα Υόρκη, στο Ateliers Jean Nouvel στο Παρίσι και στο Γραφείο 405- Άρης Ζαμπίκος στην Αθήνα, πριν ξεκινήσει το δικό της γραφείο, ksestudio, σε συνεργασία με τον Κυριάκο Κυριάκου στο Brooklyn της Νέας Υόρκης.
Διδάσκει ως λέκτορας αρχιτεκτονική σύνθεση στο Pratt Institute και στην αρχιτεκτονική σχολή του University of Pennsylvania. Το 2013 έλαβε υποτροφία από το New York State Council of the Arts και το Storefront for art and architecture, για την έρευνα με το ksestudio: American Condominium Metabolism. Έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει εκθέσει το έργο της στο Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης, στο Storefront και στο Μουσείο Μπενάκη μεταξύ άλλων.
Ψηφίσετε λοιπόν για τους δύο Έλληνες, στο παρακάτω λινκ https://austintexas.granicusideas.com/responses/seaholm-intake-facility-top-10-ideas
και αν επιθυμείτε αφήστε το σχόλιο σας στο παρακάτω λινκ https://austintexas.granicusideas.com/projects/seaholm-intake-facility
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 25 Μαΐου και οι τελικοί τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 9 Αυγούστου.
Οι τοπ 10 είναι οι εξής:
*Kyriakos Kyriakou, KSEStudio
*Andrew Waddle, Gensler Team Luis
*Brendan Wittstruck, Gumbully
*Charles Nelson Meyer, Healthy Environment Collaborative
*Elizabeth Danze, Danze Blood Architects/Mell Lawrence Architects
*George Blume, Gensler Team George
*Philip Koske, BOKA Powell + Design Workshop
*Sadi Brewton & Jonathan Davies, 5250
*Will Ladevaia, Surroundings
*Young Joon Choi, Team CS

Δεν υπάρχουν σχόλια: