Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Το κλεμμένο του λάπτοπ, έστελνε φωτογραφίες από το Ιράν

Μέσω μιας εφαρμογής, ένας 41χρονος Βρετανός κατάφερε να εντοπίσει το κλεμμένο του λάπτοπ. Διαβάστε γιατί δεν μπορεί να το πάρει πίσω (Pics)
Όταν άγνωστοι έκλεψαν το macbook του Dom Del Torto από το Islington, μέσα από το σπίτι του, ήταν σίγουρος ότι θα το ξαναβρούν, χάρη σε μια εφαρμογή παρακολούθησης που είχε εγκαταστήσει.
Το macbook του 41χρονου, εντοπίστηκε από την εφαρμογή Hidden App η οποία χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάμερα του φορητού υπολογιστή τραβώντας  σε πραγματικό χρόνο φωτογραφίες.
Όταν ο Del Torto, είδε τις φωτογραφίες κατάλαβε ότι ο φορητός του υπολογιστής βρισκόταν στο Ιράν, 3000 μίλια μακριά από το σπίτι του στη Μεγάλη Βρετανία.
Άμεσα κάλεσε την αστυνομία να δήλωσε την κλοπή αποδεικνύοντάς τους, ότι ο υπολογιστής του βρισκόταν στη Τεχεράνη.
Η Βρετανική αστυνομία ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δε μπορεί να τον βοηθήσει, καθώς δεν έχει καμία δικαιοδοσία σε τρίτο κράτος.
Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Dom’s laptop is in Iran (Το λάπτοπ του Ντομ στο Ιράν) και να ανεβάσει τις φωτογραφίες της οικογένειας σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσει.
Η οικογένεια, που είχε τον υπολογιστή του, τον είχε αγοράσει από μαγαζί στην Τεχεράνη χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν προϊόν κλεπταποδοχής.
Ο Del Torto, έγραψε στο blog του:"Μου φαίνεται ότι όταν ένας φορητός υπολογιστής εξαφανίζεται από το Λονδίνο και εμφανίζεται στο Ιράν είναι  σαν ένα διαστημόπλοιο να  προσγειωθεί  σε έναν μακρινό πλανήτη".
Οι νέοι ιδιοκτήτες του macbook ήρθαν σε επαφή μαζί του διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν ήταν οι κλέφτες.
Μετά από αυτό ο Del Torto επέτρεψε την οικογένεια να κρατήσει το macbook του και  αφαίρεσε  τις  φωτογραφίες τους από το blog του.
(Πηγή: Dailymail)

Δεν υπάρχουν σχόλια: