Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Βίντεο: Η στιγμή που ο 19χρονος βομβιστής παραδίδεται στις Αρχές


Πληροφορίες σχετικά με την ζωή του 19χρονου βομβιστή στο φως της δημοσιότητας. Μετά την τοποθέτηση βόμβας, πήγε σε... πάρτι πανεπιστημίου. Τι λένε οι γνωστοί του. Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του (Vid)
Ο δήμαρχος της Βοστώνης Τομ Μενίνο δήλωσε την Κυριακή ότι οι αρχές ενδέχεται να μην μπορέσουν να ανακρίνουν ποτέ τον ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της πόλης, την περασμένη εβδομάδα.
Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, 19 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά και δεν είναι σε θέση να μιλήσει μετά το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας επί 24 ώρες προκειμένου να τον εντοπίσουν.
Μιλώντας στην εκπομπή "This Week" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC ο δήμαρχος είπε ότι η κατάσταση του 19χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης μετά τη σύλληψή του, είναι "πολύ σοβαρή".
"Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε ποτέ σε θέση να τον ανακρίνουμε", πρόσθεσε ο δήμαρχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης φέρει τραύμα στον λαιμό και τη γλώσσα, καθώς και στο ένα του πόδι, με αποτέλεσμα να έχει χάσει αρκετό αίμα και να έχει εξασθενήσει ο οργανισμός του.
Ο Τσαρνάεφ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Beth Israel Deaconess της Μασαχουσέτης.
Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Πάτρικ Ντιβάλ σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στην αδυναμία του συλληφθέντα να επικοινωνήσει με το περιβάλλον.
"Τόσο εγώ όσο και οι Αρχές έχουμε μια σειρά από λόγους να ελπίζουμε ότι ο ύποπτος θα επιβιώσει, καθώς υπάρχουν ένα εκατομμύριο ερωτήματα, και αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Ντιβάλ.
"Υπάρχουν ακόμα μέρη της έρευνας, όσον αφορά την πληροφόρηση και τα αποδεικτικά στοιχεία, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί", είπε συμπληρώνοντας ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.
Να σημειωθεί ότι στον εντοπισμό του δεύτερου δράστη των επιθέσεων στη Βοστώνη συμμετείχε και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας, εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις για το σημείο στο οποίο βρίσκονταν κρυμμένος ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο νεαρός ήταν ξαπλωμένος μέσα στη βάρκα όπου είχε καταφύγει τραυματισμένος.
Έφεραν πάνω τους έξι ακόμα βόμβες
Τα δύο αδέρφια είχαν στην κατοχή τους έξι βόμβες, ένα πιστόλι και ένα τουφέκι κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους, όταν σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ.
"Είχαν τουλάχιστον έξι βόμβες", είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν, Έντουαρντ Ντεβό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Μετά τη βόμβα... πήγε σε πάρτι
Στην επιφάνεια έρχονται επίσης λεπτομέρειες από τη συμπεριφορά του Τσαρνάεφ μετά την τοποθέτηση της βόμβας.
"Κάθε μέρα μετά την επίθεση ο Τσαρνάεφ πήγαινε κανονικά στο κάμπους του πανεπιστημίου Dartmouth έως και το βράδυ της Πέμπτης", δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.
Ο Τσαρνάεφ παρακολούθησε τα μαθήματα και συμμετείχε στα πάρτι στις εστίες του πανεπιστημίου, ενώ ολόκληρη η Βοστώνη ζούσε στιγμές τρόμου.
Φοιτήτρια δήλωσε στην Βoston Globe ότι εντόπισε τον Τσαρνάεφ το βράδυ της Τετάρτης σε πάρτι που είχαν διοργανώσει φίλοι του.
"Ηταν άνετος, τίποτε άλλο", δηλώνει η φοιτήτρια που παρακάλεσε την εφημερίδα να μην αναγράψει το όνομά της.
Μέσα στην εστία, οι φοιτητές έβλεπαν τις φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα το FBI και αστειεύονταν μεταξύ τους: "Λες να είναι ο Τζοχάρ; Με τίποτα!", λέει η Παμάλα Ρόλον.

Η στιγμή της παράδοσης στις Αρχές από Newscaster

Δεν υπάρχουν σχόλια: