Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

H διαφήμιση της Keira Knightley για τη Chanel είναι αυστηρά για ενηλίκους


Πολύ σέξι για τα παιδιά" χαρακτηρίστηκε η τηλεοπτική διαφήμιση της Keira Knightley για το άρωμα Coco Mademoiselle της Chanel.
Απαγορεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία η διαφήμιση της Keira Knightley για το άρωμα της Chanel, Coco Mademoiselle, επειδή μια μητέρα την είδε την ώρα προβολής παιδικής ταινίας κινουμενων σχεδίων στην τηλεόραση και παραπονέθηκε στην Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων της Μεγάλης Βρετανάις (Advertising Standards Authority, ASA).


Η διαφήμιση δείχνει την Keira Knightley ξαπλωμένη στο κρεβάτι, την ώρα που ξυπνάει, να καλύπτει το σώμα της μόνο με ένα σεντόνι. Σηκώνεται, βάζει το άρωμά της, ντύνεται και να ανεβαίνει στη μηχανή της.
Η Chanel υπεραμύνθηκε της διαφήμισής της και τόνισε ότι παρ' όλο που συνήθως τα διαφημιστικά των αρωμάτων αφήνουν σεξουαλικά υπονοούμενα, το συγκεκριμένο ήταν απλώς "παιχνιδιάρικο και αισθησιακό". Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την άποψη της βρετανικής Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων, ειδικά σε μια περίοδο που, όπως αναφέρει η Dailymail, το ενδιαφέρον πολλών γονιών αλλά και του ίδιου του Βρετανού Πρωθυπουργού για τη σεξουαλικότητα των παιδιών είναι αυξημένο.

"Θεωρούμε ότι η διαφήμιση είναι κατάλληλη για μεγαλύτερα παιδιά, όχι όμως και για τα μικρά. Τη χαρακτηρίσαμε λοιπόν ως ακατάλληλη για προβολή στα διαλείμματα παιδικών προγραμμάτων", είπε εκπρόσωπος της Αρχής. Εσύ συμφωνείς;



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: