Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Στη Μυτιλήνη τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα λείψανα του Αγίου των ερωτευμένων βρίσκονται στη Μυτιλήνη, όπου και πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία. Αντίστοιχες εκδηλώσεις και στη ΧίοΣτον Καθεδρικό Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στη Μυτιλήνη, μεταφέρθηκαν τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου των καθολικών, όπου και πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία, χωροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου Νικολάου.
Την Πέμπτη αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Καθολικών στη Χίο.
Τα Λείψανα του Αγίου, προστάτη των ερωτευμένων, φυλάσσονταν για δύο ολόκληρους αιώνες στον Καθολικό ναό στην οδό Ερμού και το 1990 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.
Το 2009 πραγματοποιήθηκε η αποτίμηση τμήματος των λειψάνων από τον αρχιεπίσκοπο των Καθολικών των Αθηνών κ. Νικόλαο προκειμένου να τα επαναφέρει στη Μυτιλήνη και από τότε φυλάσσονται στη Χίο. Η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του Καθολικού Ναού στη Μυτιλήνη ανοίγει το δόμο για την οριστική επιστροφή των Λειψάνων.
Ο κκ Νικόλαος δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ''του χρόνου και όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη τα Λείψανα θα επιστρέψουν ορίστηκα εκεί, όπου και βρίσκονταν μέχρι το 1990''.
Δημοσίευση σχολίου