Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του Πιστόριους


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα της Νοτίου Αφρικής, ο Πιστόριους διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Πρετόρια "Μαμέλοντι" έτσι ώστε να υποβληθεί σε αναλυτικά αιματολογικά τεστ με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποσότητες αλκοόλ στο αίμα. Την Παρασκευή θα του απαγγελθεί επίσημα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Θα παρθεί επίσης γενετικό υλικό από τα νύχια του αθλητή από το οποίο επίσης οι αρχές μπορούν να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για το τι ακριβώς έγινε έξω από το σπίτι
Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό ανέφεραν ότι ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ σκότωσε τη Ρεέβα Στέενκαμπ (μοντέλο με το οποίο διατηρούσε δεσμό τον τελευταίο χρόνο) κατά λάθος αφού νόμιζε ότι επρόκειτο για ληστή.




Αργότερα, είδαν το φως της δημοσιότητας νέα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία έλαβαν χώρα "περιστατικά" έξω από το σπίτι του Πιστόριους πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί. Σε κάθε περίπτωση ερωτηματικά προκαλούνται από το γεγονός ότι ο γνωστός παραολυμπιονίκης πυροβόλησε τρεις φορές και πέτυχε τη σύντροφό του στην καρδιά, στο κεφάλι και στο χέρι προκαλώντας της ακαριαίο θάνατο.
Φόνος εκ προμελέτης...
Η αστυνομία πλέον κάνει λόγο για φόνο εκ προμελέτης ενώ μέσα στην ημέρα ο Πιστόριους θα περάσει και από το δικαστήριο της Πρετόρια όπου ήδη τον περιμένουν πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.
Ο ταξίαρχος της αστυνομίας Ντέινς Μπέκουες σε δηλώσεις του τόνισε: "Μιλήσαμε με γείτονες του Πιστόριους οι οποίοι άκουσαν διάφορα πράγματα πριν από τους πυροβολισμούς. Οταν ένας άνθρωπος κατηγορείται για φόνο τα ιατρικά τεστ όπως οι αιματολογικές εξετάσεις και το δείγμα υλικού από τα νύχια είναι πρωτόκολλο. Δεν είναι κάτι ασύνηθες".
Ο πατέρας του αθλητή, Χένκε Πιστόριους, από την πλευρά του, κληθείς από ειδησεογραφικό δίκτυο να τοποθετηθεί, είπε τα εξής: "Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Οσκαρ βρίσκεται στα χέρια των αρχών για το συγκεκριμένο λόγο που ξέρετε. Με την Ρέεβα είχε μία πολύ καλή σχέση, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συνέβη".
Ο Πιστόριους αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου της Πρετόρια την Παρασκευή (15/2) στις 9 το πρωί τοπική ώρα. Θα του απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η απολογία του.


"Ηταν ένας άγγελος"
Η Στέενκαμπ ήταν αναγνωρίσιμη φιγούρα στη Νότιο Αφρική. Εκανε καριέρα μοντέλου, ενώ παράλληλα πήρε και πτυχίο στη νομική αποδεικνύοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.
Η οικογένειά της ζει στο Πορτ Ελίζαμπεθ και όπως είναι λογικό άπαντες στον κύκλο της είναι σοκαρισμένοι από την είδηση της δολοφονίας της.
Η εκδότρια και φίλη της Σάρλιτ Τόμλισον τόνισε χαρακτηριστικά: "Ηταν ένας επί γης άγγελος, το πιο γλυκό πλάσμα στον κόσμο. Η σχέση της με τον Πιστόριους ήταν απολύτως υγιής".


Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό η Reeva Steenkamp είχε απευθύνει ερώτημα στους ερωτευμένους μέσα από το Twitter: "Εσείς τι άσο στο μανίκι έχετε για την ημέρα της αγάπης αύριο;", χρησιμοποίησε μάλιστα τα hashtag #getexcited #ValentinesDay...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: