Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ομογενής βουλευτής έβαλε παράνομα στον Καναδά την Κατερίνα Στανίση

Ομογενής βουλευτής κατηγορείται ότι παρενέβη για να μπει παράνομα στον Καναδά η Κατερίνα Στανίση και τέσσερις μουσικοί! Ήθελε να τραγουδήσει στο μνημόσυνο του πατέρα του (Vid+Pics)
Ομογενής βουλευτής κατηγορείται ότι έβαλε παράνομα στον Καναδά την Κατερίνα Στανίση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Globe and Mail, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής Τζιμ Καρύγιαννης κατηγορείται ότι παρενέβη για να διευκολύνει την τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση και τέσσερα μέλη του συγκροτήματός της να εισέλθει παράνομα στον Καναδά χωρίς χαρτιά.
Η Κατερίνα Στανίση και οι τέσσερις μουσικοί πήγαιναν στο Τορόντο προκειμένου να παρευρεθούν σε μια sold-out εκδήλωση στο Ellas Banquet Hall στις 15 Φεβρουαρίου στα πλαίσια μνημοσύνου για τον πατέρα του βουλευτή.
Τη τραγουδίστρια και τα μέλη του συγκροτήματος σταμάτησαν οι αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τορόντο επειδή δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες εργασίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Συνοριακών Ελέγχων ισχυρίζονται ότι ο βουλευτής συμβούλεψε τον διοργανωτή της συναυλίας να δηλώσουν οι μουσικοί ψευδή λόγο επίσκεψης, ώστε να καταφέρουν να μπουν στην χώρα.
Μάλιστα, ο κ. Καρύγιαννης σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση και είπε πως όντως οι μουσικοί είχαν ταξιδέψει στο Τορόντο για να παίξουν στην συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία θα λάμβανε χώρα στο πλαίσιο του 40ήμερου πένθους του βουλευτή από το θάνατο του πατέρα του.
"Υπήρχε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον πατέρα μου", είπε ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτησή του με τους αξιωματικούς Υπηρεσίας Συνοριακών Ελέγχων.
Οι πέντε μουσικοί αντιμετώπισαν προβλήματα στο τελωνείο στις 13 Φεβρουαρίου. Αρχικά, είπαν ότι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και ότι βρίσκονταν στο Τορόντο για να επισκεφθούν διαφορετικούς ανθρώπους, σύμφωνα με την αναφορά. Στην πραγματικότητα όμως, η τραγουδίστρια ταξίδευε με τον αδελφό της Μιχάλη, καθώς και άλλους τρεις μουσικούς. Στην αναφορά δε λέει όμως γιατί τους σταμάτησαν.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, οι αξιωματούχοι βρήκαν πως οι μουσικοί είχαν κληθεί να παρευρεθούν σε ένα event, διοργανωμένο από την Hellas News.
Ωστόσο, οι μουσικοί εξακολούθησαν να αρνούνται ότι ήρθαν για να παίξουν. Η Κ. Στανίση θα μπορούσε να γυρίσει να τους πει "Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;"(χιούμορ, χιούμορ), τελικά όμως παραδέχτηκε ότι ήρθε για να τραγουδήσει΄αλλά της είπαν να πει ψέμματα σχετικά με τις προθέσεις της από ένα άτομο που τη κάλεσε να παρευρεθεί, αναφέρεται.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Καρύγιαννης αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερο το θέμα, επικαλούμενος ατομικά δικαιώματα. "Βοηθάω πολλούς ανθρώπους να έρθουν στον Καναδά", είπε.
Σημειώνεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά με τη συμμετοχή των πέντε μουσικών καθώς οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι τελικά αποφάσισαν ότι είχαν έρθει στον Καναδά με καλή πίστη και ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους. Το εισιτήριο της εκδήλωσης ήταν 95 δολάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: