Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Κάλυμνος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που επιχείρησε να βγάλει παράνομα 650 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

Διαβάστε πώς έστησε απάτη με πλαστό έγγραφο τράπεζας εξωτερικού συμμορία των "τριών" στο νησί της Καλύμνου. Πιάστηκαν στη φάκα της αστυνομίας
Συνελήφθησαν χθες Τετάρτη στην Κάλυμνο τρία άτομα που επιχείρησαν να μεταφέρουν 650 εκατ. ευρώ από τράπεζα της Καλύμνου στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 63χρονος Γερμανός, ένας 60χρονος Ρουμάνος και ένας 61χρονος πιθανόν συνταξιούχος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα, αντιπρόσωπος Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε προχθές στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η Τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.
Συγκεκριμένα η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής Τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου.
Επιπλέον από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι την 26-02-2013 οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.
Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.
Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:
Α) στην κατοχή του 63χρονου
Μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
Δυο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
Τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
Δυο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim
Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση
Β) στην κατοχή του 60χρονου
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Δυο κινητά τηλέφωνα
Ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
Δυο σημειωματάρια με τηλέφωνα
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.
Δημοσίευση σχολίου