Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ευέλικτη κατοικία που «προσαρμόζεται» παντού!

perierga.gr - Ευέλικτη κατοικία που "προσαρμόζεται" παντού!
Ο σχεδιαστής Andrej Cverha δεν φοβάται τους πειραματισμούς και αυτό είναι απόλυτα εμφανές στο πρόσφατο δημιούργημά του εν ονόματι «Monohedron», που συνδυάζει φουτουριστικό σχεδιασμό, ευέλικτο σχήμα και προσαρμοστικότητα. Ό,τι πρέπει να διαθέτει, δηλαδή, μια σύγχρονη κατοικία.
Πρόκειται στην ουσία για ένα προκατασκευασμένο σπίτι με μεταλλικό σκελετό και καμβά, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και γρήγορα σε κάθε περιβάλλον, να στερεωθεί στο έδαφος ή να επιπλέει στο νερό.
«Το σπίτι πρέπει να προσφέρει ευελιξία για να μπορούν οι ιδιοκτήτες του να εκφράζουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους, δημιουργώντας εξατομικευμένους χώρους», λέει ο σχεδιαστής, δίνοντας έμφαση στη δυνατότητα αλλαγής του επιπέδου της στέγης αλλά και στην προσθήκη επιπλέον δωματίων και ορόφων.
Ανάλογα με το κλίμα, το Monohedron μπορεί να προσαρμοστεί άριστα στην καυτή έρημο, αυξάνοντας το μήκος των οροφών για περισσότερη σκιά και δροσιά, ενώ σε περιοχές με λιγοστό φυσικό φως η μείωση του επιπέδου της στέγης δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ενώ η καινοτομία πίσω από το σχήμα και την προσαρμοστικότητα του σπιτιού είναι εντυπωσιακά, οι πραγματικές λεπτομέρειες για το πώς αυτές οι κατοικίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στην καθημερινή ζωή παραμένει ένα… μυστήριο!
perierga.gr - Ευέλικτη κατοικία που "προσαρμόζεται" παντού!perierga.gr - Ευέλικτη κατοικία που "προσαρμόζεται" παντού!perierga.gr - Ευέλικτη κατοικία που "προσαρμόζεται" παντού!perierga.gr - Ευέλικτη κατοικία που "προσαρμόζεται" παντού!





Δεν υπάρχουν σχόλια: