Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!

perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!
Όπως ακριβώς γίνεται ένα παραδοσιακό σκάλισμα σε ένα κομμάτι πέτρας, έτσι και ο καλλιτέχνης Alexander Korzer-Robinson χρησιμοποιεί ένα κοπίδι και «σκαλίζει» διάφορα παλιά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.
Αφαιρώντας τα γράμματα και διατηρώντας μόνο τις εικόνες και τους χάρτες, τα διαγράμματα αλλά και όλα τα οπτικά στοιχεία που υπάρχουν σε παλιά βιβλία, ο καλλιτέχνης δημιουργεί εντελώς νέες «αφηγήσεις», επαναπροσδιορίζοντας με τον τρόπο του τη χρήση άχρηστων πλέον αναγνωσμάτων.
«Μια εγκυκλοπαίδεια μπορεί να γίνει ένα παράθυρο σε έναν εναλλακτική κόσμο, προσφέροντας στο χρήστη μια διαφορετική εμπειρία. Αυτά τα βιβλία, που έχουν χάσει τη χρηστική αξία τους με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν ξανά νέο σκοπό ύπαρξης…
…Δεν είναι πλέον τα εργαλεία που θα μάθουν κάτι στον κόσμο μέσω των κειμένων τους, αλλά μάλλον ένα μέσο για να αποκτήσουν οι άνθρωποι μια εικόνα γι’ αυτά», εξηγεί ο καλλιτέχνης.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η συλλογή του Alexander Korzer-Robinson έχει παρουσιαστεί σε διάφορες γκαλερί τέχνης στην Ευρώπη με πιο πρόσφατη την έκθεσή τους στο «Affordable Art Fair» στο Hampstead του Λονδίνου.
perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!Δημοσίευση σχολίου