Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για δωρεάν φροντιστήρια σε μαθητές

Από το κέντρο κοινωνικής πολιτικής του δήμου Κορινθίων αναφέρεται: «Ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων αισθάνoνται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων , που με δική τους πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Δήμο Κορινθίων το πρόγραμμα των δωρεάν «κοινωνικών φροντιστηρίων» προσφέροντας αφιλοκερδώς δωρεάν υπηρεσίες στα παιδιά των οικονομικά αδύνατων οικογενειών του Δήμου Κορινθίων.Εκφράζουν επίσης τις ευχαριστίες τους στους διευθυντές των σχολείων, που συνεργάζονται , με την παραχώρηση χώρων προς επίτευξη αυτού του σκοπού. Στην περίοδο οικονομικής δυσπραγίας που διανύουμε, αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία αλλά και την πραγματική αγάπη τους στα παιδιά που τόσα χρόνια υπηρέτησαν. Για τη σχολική περίοδο 2012-2013, το πρόγραμμα των δωρεάν κοινωνικών φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης θα καλύψει τις τρείς τάξεις του Γυμνασίου καθώς και την τάξη της Α΄ Λυκείου. Τα μαθήματα στα οποία θα ενισχυθούν οι μαθητές που θα επιλεγούν σύμφωνα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια είναι τα μαθηματικά , φυσική, χημεία και τα φιλολογικά.
Υποστηρίζονται οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και άλλα κοινωνικά προβλήματα όπως ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες ή ατόμου με σοβαρό πρόβλημα υγείας, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επιλογής είναι :
1.Αντίγραφο εκ/κού σημειώματος ΔΟΥ οικ. Έτους 2012 (εισοδήματα από 01/01/2011 έως και 31/12/2011).
2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3.Κάρτα ανεργίας εφόσον υπάρχει άνεργος γονέας.
4.Γνωμάτευση ιατρού σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογενείας έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας .
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 11/10/2012 έως και 18/10/2012 . Τηλέφωνο επικοινωνίας 2741025717 – Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων , Πυλαρινού 84 & Απ. Παύλου 17-Κόρινθος από 08.00 π.μ έως και 16.00 μ.μ.».



Δεν υπάρχουν σχόλια: