Ο βάτος είναι ένα ψάρι που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σαλάχι. Ενίοτε πολλοί γαστρονόμοι τον μπερδεύουν με το σαλάχι. Έχει μαλακά τραγανά κοκαλάκια που αφαιρούνται ευκολότατα και είναι νοστιμότατος. Τον αγοράζετε κομμένο σε κομμάτια από τον καλό σας τον ψαρά και γίνεται σε πολύ μικρό χρόνο με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Έτσι λοιπόν πάρτε το μεγάλο σας τηγάνι και ρίξτε του μέσα
•1 φλιτζ τσαγιού νερό
•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
•2 κλαράκια σέλινο
•1 κουτ γλυκού ρίγανη•Αλάτι, πιπέρι
•Και στο τέλος χυμό από 1 λεμόνι
Ξεπλένετε καλά τον βάτο με κρύο νεράκι. Υπολογίστε να μην είναι περισσότερο από 1 κιλό. Βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά στο τηγάνι και αφήνετε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν και κοχλάζουν βάζετε τον βάτο μέσα , σκεπάζετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε περίπου για 15-20 λεπτά όπου και ο βάτος είναι έτοιμος. Τον βάζετε σε πιατέλα και αφήνετε το ζουμάκι να συνεχίσει να βράζει. Αδειάζετε μέσα τον χυμό από το λεμόνι και με το ξινούτσικο πλέον ζουμί περιχύνετε τον βάτο στην πιατέλα. Τον συνοδεύετε με φρέσκο ψωμάκι για τις παπάρες σας και με δυνατό Θρακιώτικο τσιπουράκι.
Έτσι λοιπόν πάρτε το μεγάλο σας τηγάνι και ρίξτε του μέσα
•1 φλιτζ τσαγιού νερό
•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
•2 κλαράκια σέλινο
•1 κουτ γλυκού ρίγανη•Αλάτι, πιπέρι
•Και στο τέλος χυμό από 1 λεμόνι
Ξεπλένετε καλά τον βάτο με κρύο νεράκι. Υπολογίστε να μην είναι περισσότερο από 1 κιλό. Βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά στο τηγάνι και αφήνετε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν και κοχλάζουν βάζετε τον βάτο μέσα , σκεπάζετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε περίπου για 15-20 λεπτά όπου και ο βάτος είναι έτοιμος. Τον βάζετε σε πιατέλα και αφήνετε το ζουμάκι να συνεχίσει να βράζει. Αδειάζετε μέσα τον χυμό από το λεμόνι και με το ξινούτσικο πλέον ζουμί περιχύνετε τον βάτο στην πιατέλα. Τον συνοδεύετε με φρέσκο ψωμάκι για τις παπάρες σας και με δυνατό Θρακιώτικο τσιπουράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου