Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με αντζούγιες και παρμεζάνα

Ας δοκιμάσουμε τις αντζούγιες στην πίτσα... Οι Αμερικάνοι την έχουν στην κορυφή των επιλογών τους... Δεν μπορεί να μην αξίζει τον κόπο. Και στο κάτω κάτω ας δοκιμάσουμε και καμία νέα γεύση...
ΥλικάΓια 6-8 άτομα...Για τη ζύμη4 αυγά400 γραμμάρια γάλα400 γραμμάρια αλεύρι400 γραμμάρια νερό1 κουταλιά τηε σούπας βούτυρο1 κουταλιά του γλυκού αλάτιΓια την γαρνιτούρα5 ωμές ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδιβασιλικό100 γραμμάρια ατζούγιες100 παρμεζάνα τριμμένηΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπώντας συνεχώς, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα, και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ξύνουμε το τυρί σε στην χοντρή ξύστρα.Βγάζουμε από τον φούρνο την σχεδόν ψημένη ζύμη και την στρώνουμε με φέτες της ντομάτας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το τυρί όλη την επιφάνεια της πίτσας μας.Ξανά βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο κάνει κρούστα το τυρί για 10 λεπτά περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: