Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Γιλέκο» που προειδοποιεί για εμφράγματα

Έγκαιρη διάγνωση για εμφράγματα προσφέρει το γιλέκο Heartscape 3D ECG System, μια καινοτόμα συσκευή που ειδοποιεί τους γιατρούς σε περίπτωση εμφράγματος αυτού που το φοράει. Μάλιστα, η διάγνωση φτάνει και 12 ώρες νωρίτερα από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Το Heartscape 3D ECG System είναι η βελτιωμένη έκδοση ενός συστήματος που δοκιμάστηκε επιτυχώς σε έρευνες του 2010 στις ΗΠΑ. Το σύστημα χρησιμοποιεί 80 αισθητήρες, οι οποίοι τοποθετούνται στο θώρακα και στην πλάτη του ασθενούς και παρέχουν μια πανοραμική τρισδιάστατη απεικόνιση της καρδιάς.Έτσι, οι γιατροί μέσα σε μερικά λεπτά μπορούν να δουν αν ο ασθενής έχει υποστεί έμφραγμα και να εντοπίσουν το πρόβλημα.Σημειώνεται ότι με το απλό καρδιογράφημα ο ασθενής έπρεπε να περιμένει 12 ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος.
Ο γιατρός του βρετανικού νοσοκομείου, Τζέιμς Ντάνμπαρ, δήλωσε: «Αυτή η νέα συσκευή θα μας βοηθήσει να έχουμε άμεση και σε βάθος τρισδιάστατη άποψη διευκολύνοντάς μας να ερμηνεύσουμε αν ένας ασθενής παθαίνει έμφραγμα και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε νωρίτερα τη θεραπεία, η οποία ελπίζουμε να έχει καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή».


Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος






Δεν υπάρχουν σχόλια: